| Jhion a întrebat:

Am o problema cu pc-ul. Azi l-am primit, este nou nouț, dar nu pot sa-l folosesc. Problema este ca atunci când am încercat sa-l pornesc, pentru a-i instala windows-ul, pe ecran cred ca am avut așa zisele "artefacte grafice". Tin sa menționez ca folosesc un convertor hdmi-vga pentru monitor, care are doar vga. Iar a doua problema este ca 2 ventilatoare nu funcționează. Placa video este Sapphire Radeon Rx 480 nitro+ oc 8gb. Nu cred ca mai am garanție deoarece i-am dezlipit acel actibild de pe acel panou lateral. Placa video se oprește brusc după un anumit timp.

7 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Daca este nou nout, avea deja windows-ul instalat!
Du-l la reparat, ca nu functioneaza nromal, dar nu cred ca mai ai garantie, odata ce ai incercat sa-i instalezi tu diverse chestii, care nu sunt compatibile sau probabil sunt virsuate.

| Jhion explică (pentru Jassmina):

Windows-ul mergea bine. Doar ca placa video se oprește din senin, și am acele "artefacte" pe ecran. Poate dacă îl duc la un service sau ceva, îl rezolva ei.

| Jassmina a răspuns (pentru Jhion):

On nici un caz nu instalezi tu un alt windows peste ala cu care avenit computerul nou nout, Este posibil confict de versiuni.
Du-l la garantie si vor vedea ei ce-i de facut.

| cyberalex a răspuns:

Verifica PSU, ai putere destulă?
Placa video consuma, doar ea, 150W.
Unde sunt ventilatoarele, care nu functioneaza, montate?

| Jhion explică (pentru cyberalex):

Salut! Un ventilator, mai mic, este în spate, sus, iar celălalt este în față, poziționat jos. Mă gândesc ca nu sunt conectate cum trebuie, sau deloc :^). Nu sunt sigur care sunt firele lor, deoarece sunt băgate pe sub carcasa. Iar sursa cred ca este ok. Dacă tot am dat sigiliile jos, am încercat sa scot ramii, și sa-i pun la loc, dar nu a mers.(Erau cam calzi) Mă gândeam sa-l duc la un service sau ceva, dar nu cred ca o sa reușească ceva. Oricum, mai bine îl duc undeva, în loc sa stau sa mă uit la el degeaba. Acele "artefacte grafice" au apărut de când am pornit pc-ul. Mă gândeam ca e de la monitor/convertor, dar pe alt pc/monitor merge. Unii zic ca poate nu e un cablu conectat bine, sau de la drivere. Dar nu cred ca e de la drivere, deoarece au aparut de când l-am pornit. Alte pareri?

| cyberalex a răspuns (pentru Jhion):

Du-l la service, ventilatoarele sunt gestionate de placa de baza.
Problema poate fi cu placa video (supraincalzire).

| Jhion explică (pentru cyberalex):

Salut! Am gasit sursa: https://www.cel.ro/......Co7NjIn-l/
O sa-l duc in cateva minute la un service sa vad ce si cum.
Poate este si supraincalzirea, dar nu cred, deoarece se comporta exact la fel din prima secunda in care il aprind. Oricum, vad ce zic baietii de acolo, mersi mult de ajutor.
Daca nu se mai poate face nimic la placa video, ma risc cu asta. :)) https://www.cel.ro/......yNTcmNQ-l/