|

Salut am o problema cu placa video dedicata am dat restart la pc din buton ca asa imi cerea antivirusu si dupa restart monitorul nu mai vedea placa dupa am stins pc-u si am pus mufa pe placa integrata nici asa nu a mers dupa ce am scos placa dedicata din carcasa si am lasat mufa la cea integrata o mers. Placa dededicata mai este buna? s-a ars? se mai poate face?

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Posibil sa nu fie driverul compatibil cu placa video. Sterge driverul fiind conectat la placa integrata, dupa conecteaza placa dedicata si vezi daca afisaza ceva. Daca nu afisaza nimic in bios inseamna ca s-a busit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De ce te bagi tu sa faci? Mergi la ăstia care repară, tu stii sa repari calculatoare? Noi de unde vrei sa atim ce are placa, te duci si îi intrebi pe ăia de la care ai cumpărat o, te a mincat in... acum scarpină te, de bani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Stiu sa repar un pc in soft dar fizic stiu sa il montez dar de reparat piese nu stiu straight face

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"am dat restart la pc din buton ca asa imi cerea antivirusu"... laughing
Asa ti-a cerut antivirusul, din buton? Aoleu...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru K0sti):

Adevarat, nici nu am observat ca a fost restart din buton = sursa clara de corupere fisiere - ar merge o verificare erori urmata de o reinstalare drivere sau chiar windows.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru halogen001):

Daca asa i-a cerut antivirusul...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca dupa restart nu a mers placa dedicata, problema trebuie sa fie la driverele placii video care au fost corupte de virus si apoi de antivirus care a sters si virusul si driverele, deci presupun ca placa dedicata e OK, dar nu mergea din cauza ca avea driverele corupte. Dupa ce ai scos placa dedicata, biosul a pornit automat placa integrata si a mers. Acum ar trebui sa pui din nou placa dedicata, poate trebuie sa intri in bios sa o setezi sa functioneze sau poate se activeaza singura, apoi trebuie sa pornesti windows-ul in safe mode de preferat cu net, iar placa dedicata ar trebui sa mearga, dar cu driverele simple din windows (asa merge in safe mode, deci nu vei mai avea probleme cu driverele corupte) si in conditiile astea, in safe mode fiind, ai posibilitatea sa reinstalezi driverele placii dedicate, fie de pe cd-ul placii dedicate, fie descarcate de pe net de pe site-ul placii dedicate, corespunzatoe windows-ului folosit.
Dupa reinstalarea driverelor placii dedicate in safe mode (se apasa F8 inainte de pornirea windows-ului pentru a intra in safe mode), dupa restart windows-ul va porni normal si placa dedicata ar trebui sa mearga bine.

Alta solutie ar fi: reintroduci placa dedicata (la fel nu stiu daca trebuie activata din bios sau se activeaza singura), reinstalezi windows-ul apoi driverele si totul ar trebui sa fie OK.

In cazul in care chiar si placa dedicata are o defectiune, evident ca va trebui schimbata, dar faptul ca s-a oprit imediat dupa restart, imi intareste convingerea ca dupa restart, windows-ul nu a mai gasit driverele placii dedicate (aici e "mana" antivirusului happy ) si nu a mai functionat placa dedicata. Ar fi pornit poate daca porneai windows-ul in safe mode - cand windows-ul nu foloseste driverele dedicate ci pe acelea mai simple, pentru a putea vedea pe ecran ceva in cazul in care exista probleme cu driverele placii video.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează