| Pitbull41 a întrebat:

Salut, am o problema cu unitatea acum. Aparent când o pornesc bipuie după 3 secunde, coolerul de la procesor pornește și el odată cu bipul nu pornește instant. Merge okay, intră în Windows după ce se aude sunetul ca intră în Windows tastatura funcționează foarte greu, dacă apăs capslock ledul se aprinde după 5-6 secunde. Nu am în monitor funcțional la PC ca să văd ce are. totuși după 2, 3 minute se aude de parcă se oprește pcul dar încă merge doar că nu mai pot face nimic pe tastatură, oare ce are unitatea? Până ieri pornea okay, se auzea bip instant.

12 răspunsuri:
| PainTech a răspuns:

E normal sa beep-uie o singura data, acela e semnalul de la POST incheiat cu succes.


Totusi nu prea ne-ai spus nimic cu care sa diagnosticam problema, nu ne-ai spus modelul placii de baza, nu ne-ai spus daca ai mai avut probleme asemanatoare mai demult, nu ne-ai spus ce se afiseaza (pentru ca nu ai monitor), ne-ai spus cateva informatii despre luminitele de pe tastatura care nu sunt un instrument prea bun de diagnoza.

Tind sa cred ca se blocheaza in Windows si e o problema cu sistemul de operare. Totusi fara monitor functional nu prea rezolvam mare lucru...

| Pitbull41 explică (pentru PainTech):

PROCCESOR: Intel Xeon E3120 (Wolfdale) 3. 16GHz (6MB Cache, 1333MHz FSB), 2 Nuclee.
RAM: 8GB DDR2, la fel cumpărați și puși.
PLACA VIDEO: Nvidia GTX 550TI 2gb, pusă de pe calculatorul fratelui meu.
PLACA DE BAZA: GIGABYTE GA-P35-DS3L format ATX.
SURSA: Nu îi mai stiu denumirea dar este de ori de 400 ori de 500 W, pusă nouă.
1 HDD: Western Digital de 500 gb la 7200 de rotatii.
Nu am mai avut problema asta niciodată. și când bootează, bootează după 5 secunde, coolerul de pe procesor pornește mai greu după 3 secunde. Când intră în Windows merge tot în lag, cum am zis apas capslock, merge normal de 2 ori după intră în lag sta ce stă zici că își dă restart sau bluescreen și aia e. Tastatura nu o mai recunoaște și dacă apăs pe buton se închide instant.

| hacktek a răspuns (pentru Pitbull41):

Posibil HDD-ul să facă probleme. Încercaţi o reinstalare de Windows, cu formatarea completă a hard-discului. Dacă problemele persistă, înlocuiţi hard-discul.

| Pitbull41 explică (pentru hacktek):

Okay, voi încerca să bag Windows-ul la o rudă de-a mea.

| hacktek a răspuns:

Aş zice să o desfaci, să scoţi plăcuţele de RAM, să scoţi placa video din slot, să cureţi bine cu o periuţă cu alcool izopropilic (sau spray contact) atât sloturile din placa de bază cât şi plăcuţele, să pui înapoi şi să vezi cum se comportă după această operaţiune.

| Pitbull41 explică (pentru hacktek):

A fost curățată acum 2 săptămâni, chit că nu mai am un monitor funcțional, am avut grijă de unitate. Curățată de praf, arată okay

| hacktek a răspuns (pentru Pitbull41):

Am înţeles, dar eu mă refer la curăţarea contactelor dintre RAM şi placa de bază, cât şi la cele dintre placa video şi placa de bază. O simplă curăţare de praf, fără a curăţa efectiv şi contactele acestea, nu va rezolva situaţia.

| Pitbull41 explică (pentru hacktek):

Am curățat, la fel face. însă face așa doar și doar după ce intră în Windows, mă refer să se blocheze și într-un fel să își dea restart. Am o tastatură rgb și după ce își dă acel restart aparent dacă scot tastatura din usb și o bag la loc nu mai luminează.

| R4ulTripon a răspuns:

De cate ori bipaie?

| Pitbull41 explică (pentru R4ulTripon):

Odată, așa face mereu dar parca acum funcționează foarte greu tot, nu am mai umblat la el de ieri. Ieri funcționa bine, acum nu mai merge nici tastatura gen capslock. Apăs și se pornește foarte greu sau se oprește ledul. Să fie hardul? Cum am zis parcă își dă restart după 3 minute dar funcționează incontinuu doar că nu mai pot aprinde ledulrile de la tastatură. Și când apăs pe buton se închide instant.

| Pitbull41 explică (pentru R4ulTripon):

Sigur nu e de la bios pentru ca el mereu a bipuit odată încă de când l-am luat și nu erau probleme cu unitatea. Pacă merge în lag când pornește, nu înțeleg de ce. După își ia ca un fel de freze, continuă să meargă doar că nu mai merge să aprind ledul la tastatură.