| Arhix a întrebat:

Salut, am o problema la Camtasi Studio 8, atunci cand vreau sa editez ceva, acea fereastra de preview din dreapta se misca in lag, daca urc videoul pe Youtube sau il deschid cu windows media player merge bine, normal, in camtasia in lag.
Aveti idee ce la ce poate sa fie?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Daca te uiti in Task Manager pe diagrama procesorului, vei vedea ca este incarcat complet (in jur de 100%), cand face lag-uri. Programul de editare consuma multe resurse, mai ales din cauza efectelor aplicate.
Acesta e explicatia ca se "agata" aparent, nu reiseste sa faca in timp real toate calculele necesare pentru a se vedea filmul cursiv.

Insa la randare, procesul se face complet, chiar daca durata randarii este mai mare decat ceea a filmului.
La redare, filmul nu va mai incarca procesorul atat de puternic, iar filmul se va vedea fluid.

| Arhix explică (pentru Bula):

Ai dreptate, CPU e pe 100%. Am mai folosit Camtasia cand aveam Windows 10, acum am Windows 7. Ironia face ca pe windows 10 mi-a mers perfect, acum pe 7 am probleme? Nu exista vreo solutie? Am inchis totate programele si tot e lag.

| PainTech a răspuns (pentru Arhix):

Daca nu ma insel, ai cateva optiuni pentru calitatea previzualizarii din timpul editarii.

| Bula a răspuns (pentru Arhix):

Eu nu folosesc preview-ul cand am multe efecte aplicate pe o secventa sau nu am pretentii cu lag-uri.
Crede-ma, metoda ceea mai buna este sa ai rabdare happy
Mi-am prelucrat multe filmari, chiar si din peste 100 de secvente si pline de efecte, cu durata randarii complete chiar si de o noapte intreaga, dar cu rabdare am reusit sa creezi filme care le-au multumit din plin pe cei care le au vizionat. Si toate acestea pe calculator relativ foarte slab, dar stabil in functionare.

O casa se poate construi si doar de o singura persoana priceputa, chiar daca dureaza mai mult.
Nu este neaparat nevoie de un intreg trust de constructii, care te-ar costa foarte mult si ai castiga doar relativ putin timp. happy
La fel, daca nu lucrezi in continuu editari video, atunci 1-2 ore de rabdare inlocuiesc un calculator nou de multe mii de lei.winking

3 răspunsuri: