| Adrian23Gandu a întrebat:Am o problema la PC-ul meu: Unitatea merge, dar nu se aprinde monitorul (ledul se face portocaliu).

Ca sa va explic:
Am un PC mai vechi si pana acum nu am mai avut problema asta.Aseara a functionat totul perfect pana dimineata cand am incercat sa-l aprind dar nu se mai aprindea monitorul.Probleme minore am mai avut la el si m-am gandit ca si de data asta e la fel cum ar fi:Trebuie curatat de praf sau sa-i schimb acea pasta, ceea ce am facut si am incercat sa-l pornesc iar, tot nu se aprindea monitorul.

Dar daca ii scot cablul din placa video, monitorul se aprinde, ledul se face verde si apare acolo "No signal", cand mufez din nou, iar se inchide si se face lde-ul portocaliu.

-am crezut ca e de la monitor, am schimbat 3 monitoare si la fel face la toate trei, dar daca bag un monitor la alt PC, merge (deci nu e de vina monitorul).
-am crezut ca e placa video, am curatat-o de praf, am fixat-o bine de 10 ori m-am holbat la ea laughing Am 3 placi si le-am schimbat la fel, tot nu am rezolvat (nici placa video nu e de vina).
-am crezut ca e unitatea laughing mai o unitate mai buna ca cealalta si tot asa se mainifesta, nu stiu ce s-a intamplat, nu ma asteptam sa faca asa si la unitatea asta de rezerva.
-am citit pe internet despre aceasta problema:sa o pornesc fara tastatura/mouse, sa fac reset la bios, sa demufez si sa las doar placa de baza/ramii/placa video si sa o pornesc, sa scot ramii si sa-i bag pe rand - toate acestea le-am facut si in zadar.

Sa va mai spun ceva, a inceput cand apas butonul de power (se aprinde led-ul de la unitate, de la tastatura si mouse), iar dupa 5 secunde se inchide brusc (un fel de scurt), dar scot tastatura merge perfect si daca incerc sa mufez iar tastatura in timp ce merge unitatea, se inchide brusc.

Dau FUNDA, etc pentru sfaturi

2 răspunsuri:
| ElSueno a răspuns:

Ai incercat sa schimbi cablul care face legatura de la monitor la unitate? O fi de la ala. Si vezi ca poate tu bagi cablul in slotul de la placa de baza, nu de la placa video.

| Adrian23Gandu explică (pentru ElSueno):

Am schimbat si acel cablu si nu cred ca am bagat acel cablu unde nu trebuia.