|

Salut. Am revenit cu o întrebare. Trebuie sa cumpăr un laptop pentru biserica. Îl folosim doar pentru videoproiector. Ce laptopuri îmi recomandați? Va multumesc

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Recomand unul de gaming, deoarece acesta are atât procesor i7 cât și o placă video performanta care să poată duce video proiectorul împreună cu lungimea cablului hdmi.
Contează și cablul hdmi: dacă depășește 5m lungime, atunci acesta trebuie să fie de cea mai bună calitate (sunt și ele pe calități), altfel vor apărea întreruperi ale imaginii.
De exemplu, unele pot transmite 4k iar altele nu. Chiar dacă videoproiectorul nu este performant, îți trebuie un cablu de calitate din pricina lungimii acestuia. Bine este să consulți și vânzătorul.
Fără procesor i7 și placă video performanta vei chinui laptopul. Se va încălzi peste măsură.
Este bun unul și la sh, dar care să îți ofere garanție la el.

| a răspuns (pentru anonimg):

Doar nu face cinema in Biserica sa fie nevoie de 4k ce naiba

| a răspuns (pentru anonimg):

Lal, DUDE, ai venit aici sa ti se "confirme' dorinta de a cumpara un laptop de gaming cu scuza ca e "cel mai bun" pentru proiector...

"Recomand unul de gaming, deoarece acesta are atât procesor i7 cât și o placă video performanta care să poată duce video proiectorul împreună cu lungimea cablului hdmi."

PE DRACU' (cu dedicatie si pentru biserica, si pentru tine, si pentru cel care a raspuns aberatia asta), PUTEREA SEMNALUL VIDEO ****NU**** ARE NICI IN CLIN NICI PE MANECA CU "CAT DE PUTERNICA E PLACA VIDEO", o placa video mai puternica proceseaza INFORMATIA mai "puternic", NU PUTEREA SEMNALULUI LA IESIRE

e ca si cum ai spune ca am de transportat o lada cu mere, O SINGURA LADA... UNA SINGURA, dar imi trebuie NEAPARAT, camion, pentru ca o masina care poate transporta 5 oameni nu are destul aaaaa, nu, NU PUTEREA MOTORULUI, ci roti destul de mari

IN PLUS, pana si calitatea cablului hdmi e o TAMPENIE AMARATA!
EFECTIV, daca E hdmi si NU VGA, adica E DIGITAL, NU ANALOGIC, atunci pierderea de semnal e nesemnificativa si exista cabluri hdmi lungi de 25m care MERG FARA NICI O PIERDERE (cabluri hdmi trase dintr-o camera in alta, prin pereti)

deci, felicitocurile mele personale, esti fericitiul posesor al unei intrebari si a unei funde care sunt ambele un KITSCH ABSOLUT SI O INSULTA LA INTELIGENTA!

| a răspuns (pentru Bizon95):

Degeaba vorbesti tu din teorie. Eu iti vorbesc din practica, ca unul care am fost ajutor in departamentul tehnic al bisericii.
Un link care poate fi folositor ca sa se cunoasca diferentele de calitate care se gasesc in randurile cablurilor hdmi:
https://examinat.ro/cel-mai-bun-cablu-hdmi/
Intr-o biserica distanta dintre laptop si videoproiector poate depasi cu usurinta 20m (asta daca nu il tragi pe de-a dreptul sa fie calcat in picioare si sa se impiedice oamenii de el).

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Pentru videoproiector este bun orice laptop, chiar si de second hand (care se pot gasi chiar si sub 200 euro, de firme bune).

| a răspuns:

Fiind biserica isi permite ultimul model de Mac.

| a răspuns:

Unul cu Linux pe care sa dai comanda:
chmod 666
dupa care o sa fie exorcizat big grin
(PS cauta comanda pe google, ESTE O COMANDA LINUX VALIDA tongue)

acum serios, ORICE LAPTOP poate fi folosit asa, atat timp cat are mufa de iesire care sa se pupe cu intrarea in proiector

| a răspuns:

Deci astia dinainte e fraieri, nu le stie cu astea sfinte.

Ma mir ca nu are BOR si firma de IT unde produsele sa fie aprobate de insusi Prea Informatizatul, sa nu care cumva sa contina chip (din ala electronic nu cioplit sau prietenul lui dale) cu 666, ptiu, drace!

Deci, uite cum se alege:
- laptop-ul trebuie neaparat sa aiba carcasa din aur, platina, titan;
- laptop-ul trebuie neaparat sa fie incrustat cu diamante si alte pietre pretioase.

Odata cumparat, se sfinteste neaparat prin stropire cu aghiazma (cca. 1 litru) - trebuie turnat bine si fara frica, sa intre in toate coltisoarele sa alunge necuratul care si-a facut loc in el. Mai e varianta cu arsul pe rug dar l-ar face neutilizabil - eventual la casare.

Ca sa citez: "Dai un ban, dar cumperi ceva frumos.".

http://www.youtube.com/watch?v=w7KGzlXNM1M&feature=youtu.be&t=1m53s

| a răspuns:

Va recomand unul fabricat in Ierusalim

| a răspuns:

Asus sau Lenovo cu placa video dedicata si procesor i3 sau i5 dupa buget.