| Mess10 a întrebat:

Salut.Am si eu o întrebare.Am o unitate veche Acer care a avut instalat windows visa(2GB ram si 250GB hard disk). Acum as vrea sa schimb hard diskul.Am un hard disk de la un laptop HP (4GB ram si 1TB hard disk)mai nou cu windows 10 pro instalat.Se poate face schimbarea.Am schimbat dar nu recunoaste hard diskul nou.Cand porneste pc nu se întampla nimic, ce trebuie facut?

5 răspunsuri:
| CM7YRE a răspuns:

La ce te referi ca "nu recunoaste"? Nu-ti apare in bios? Preferabil ar fi sa pui si alt sistem de operare pentru ca cel mai sigur o sa-ti dea un bluescreen cand il pornesti. Odata ce ai legat cablurile corect, ar trebui sa ti-l vada macar in bios, apoi bootezi cu un stick pe el si instalezi ce sistem de operare vrei tu.

| Mess10 explică (pentru CM7YRE):

Scot hard diskul vechi din pc si îl pun pe cel nou de la laptop(cu windows 10 pro ). Când deschid calculatorul îmi apare marca lui (Acer)apoi ecranul negru si atât.Nu am intrat în bios să văd dacă este acolo, pentru că nu am ştiut.Am băgăt un alt hard disk cu windows 7 home profesional în acelaşi calculator şi atunci când îl pornesc apare că windows încarcă arhivele, apoi cum vreau să pornească windowsul: să repare erorile sau normal. Dacă dau normal, mă întoarce înapoi, iar dacă dau să repare erorile, caută până îmi apare mesajul dacă vreau sau nu să trimit nu stiu ce pentru că nu apuc să citesc, se închide calculatorul.

| gelu1970 a răspuns:

Trebuie să pui hdd in unitate și să formatezi.
Ceea ce ai făcut e egal zero.

| NLS a răspuns:

Cum ti-a zis deja CM7YRE, atunci cand aduci intr-un sistem un mediu de stocare (HDD/SSD) cu un sistem de operare deja instalat pe el, vor aparea conflicte.
Pe acel HDD, in registrii si in alte parti exista log-uri, drivere si alte fisiere ce apartin componentelor din fostul sistem/laptop, de unde provine acel HDD.

Tu ai in sistemul actual alte piese.
In faza de boot, se cauta semnaturile si driverele pentru piesele tale actuale, si gaseste altele.

E recomandat sa reinstalezi Windowsul, si apoi posteaza din nou aici, (in acest thread, n-are rost sa deschizi altul), ce s-a rezolvat si ce nu.

| Sorin554896655 a răspuns:

Reinstaleaza windows-ul dar daca nu merge s-ar putea fi de la hardisk pentru ca e de la laptop iar placa de baza sa nu il recunoasca