anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut! Am si eu o intrebare dar vreau sa imi raspunda doar cei care se pricep cu adevarat.Am pe laptop 2 placi video una este integrata Intel hd 3000(la properties scrie total availabe graphics memory 1696 mb, dedicated video memory 64 mb, system video memory 0 mb si shared system memory 1632) si cealalta nVIDIA geforce 610m(1 GB), am observat ca pot lua din ram si pot pune acolo la dedicated video memory 512 mb din ram ma ajuta cu ceva,are impact la gaming cu ceva performanta sau nu,jocurile folosesc ambele placi video sau doar pe ceva nVIDIA, pot extinde memoria video din placa integrata in cea nVIDIA?

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca aloci din RAM o parte pentru transferul grafic (cele 512Mb), aceea parte se va folosi ca tampon pentru transfer intre procesare (CPU+RAM) si memoria video.
Daca este posibil, aloca aceasta zona de memprie inca din BIOS, si tot acolo selecteaza ca prioritar placa video dedicata.
La jocurii folosesti placa video dedicata, iar pentru alte afisari poti folosi placa integrata.

| Anonim explică (pentru Bula):

Cum selectez placa video dedicata fiind ceea Nvidia da? Deci merita sa aloc cei 512mb ram sau nu pana la urma?

| Bula a răspuns (pentru anonim_4396):

Merita.
Vei putea compara si tu care este diferenta cu- si fara alocare.

| Alfred0703 a răspuns:

Jocurile folosesc placa video pe care o ai selectata(1). Din ram este imposibil sa faci alt tip de memorie(video, stocare, rom). Memoriile celor 2 placi nu sunt interschimbabile.
1- Te poti uita la un tutorial video pe Youtube cum dezactivezi una dintre ele. Aceasta operatiune e foarte simpla si nu necesita dezmbembrarea laptop-ului. https://www.youtube.com/watch?v=_xxmLi_-lNw