anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut, am si eu o intrebare pentru cunoscatori (in ale fotografiei si ale telefoanelor), exista vreun telefon care sa aiba o camera asa buna incat sa fie comparabil cu un dslr sau mirrorless? Adica mai toate telefoanele sunt foarte bune si au camere foarte bune dar care este cea mai buna camera.
Am vazut un videoclip unde face comparatie intre Iphone 12 si Google Pixel 5 si dupa parerea mea de si imi place mult mai mult iphone per total pozele de pe Pixel 5 par mult mai bune mai ales in modul portret.
La minutul 8:30 puteti vedea ceea ce m-a impresionat pe mine, voi ce parere aveti?
Nu ma pricep la fotografii (asa bine dar a inceput sa-mi placa) dar am observat ca diferenta dintre o poza facuta cu telefonul si una cu o camera profesionista nu consta doar in claritate dar si in acel portret mode foarte bine realizat si in mai tot timpul parca camera profesionala este mai "aproape" de subiect in timp ce telefonul este mult mai departe, ce vreau sa zic e ca incadreaza mult mai bine subiectul.
https://www.youtube.com/watch?v=QM1a_mS88VQ&t=510s

2 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Un aparat foto mereu va fi mai bun decat un telefon fie el si foarte scump! poti compara fotografiile care sunt facute aproape, dar incearca o poza de la o distanta foarte mare... laughing fiecare dispozitiv este creat pentru un anumit tel, ca mai poate face si altele asta e un bine dar nu poti compara cu cele care sunt facute anume pentru alea! de exemplu: pe tel. te poti uita la serialele preferate dar asta nu inseamna ca e mai bun decat un tv! Pe un tv te poti uita la filme in modul cinema dar asta nu inseamna ca e mai bun ca cinema-ul si lista poate continua happy

| TheSeventhSin a răspuns (pentru lpavel):

Nu se site niciodata cum pot evolua camerele de pe telefon dar eu intrebam care telefon este cel mai aproape de o camera profesionala.
Stiu ca momentan nu s-a ajuns la acea performanta dar trebuie sa existe cel mai bun telefon (ca si camera foto)