| MihaiDumitru1290 a întrebat:

Am si eu o problemă cu conectarea unui televizor la un sistem home theater. Sistemul este acesta https://www.philips.ro/c-p/HTS3610_12/- (știu, este unul vechi, dar am vazut un videoclip online cu niste persoane care dansau pe melodia redata la tv, sistemul redând fundalul sonor, dar totuși nu imi dau seama de ce cabluri am nevoie). Televizorul este acesta https://www.samsung.com/ro/tvs/uhd-ku6092/UE40KU6092UXXH /
Mulțumesc!

Răspuns Apreciat de Editori
| Algo098 a răspuns:

Par a fi 2 posibilitati de utilizare.
1- un dvd e rulat pe sistemul home, sonorul e auzit in boxele sistemului, iar imaginea video e transmisa la tv prin cablul scart.
Cum tv-ul nu are scart, ar trebui un adaptor scart rca pentru a vedea imaginea pe tv.

2- sonorul din tv sa fie auzit in sistem. Se conecteaza la tv un convertor optic rca si de la convertor prin cablu rca la sistem.
Asa cava am folosit ca sa scot semnal audio din tv: http://www.olx.ro/......cJjDc.html
Am inteles ca acele convertoare care nu au iesire pentru casti sunt mai slabe, dar eu am avut norocul sa iau un adaptor care are si iesire pentru casti. Alimentarea cu 5V a adaptorului se poate face de la un incarcator de telefon sau de la o baterie externa 5V. De la tv n-am incercat din cauza ca pot aparea probleme legate de conectarea la masa a tv-ului si a sistemului.