| DannutzzHD a întrebat:

Salut am si eu o problema cu driverul la placa mea video, am placa video:GeForce FX 5200: cand vreau sa instalez driverul la placa video mi se instaleaza fara erori fara nimica dar dupa ce se termina dau restart deoarece asaimi cere si incepe sa se miste imaginea in frame +de asta in cs daca intru sau jocuri online imi stau in 0-1 fps... iar inainte sa instalez driverul imi sta in 50 in cs si in restul 70 + driverul inainte imi mergea sa il instalez si mergea foarte bine nu aveam probleme cu fps-urile si mergea ok dupa instalare dar acum nu mai merge daca il instalez trebuie sa formatez windowsul alt ceva nu pot face ca sa folosesc pc dupa instalarea driverului chiar daca il dezinstalez imaginea se misca la fel de greu... tin sa mentionez ca daca nu il am instalat merge perfect dar nu ruleaza placa video la capacitate maxima va rog un ajutor...

Răspuns Câştigător
| MariusMorse a răspuns:

OK seria GeForce FX 5200 si ca este una veche (am aruncat un ochi pe net si vad ca este pe AGP si are 256 MB). Uite cateva posibilitati:
-iti trebuiesc niste drivare mai vechi (ai zis ca dupa ce le instalezi nu poti intra in setari ceea ce nu cred ca'i de la drivere insa nu este exclus!)
-ai vreun virus si din cauza lui patesti asta (eu am patit chestia asta, nu'mi puteam folosi placavideo dupa ce instalam driverul) rezolvare este una usoar si grea in acelasi timp reformatezi tot calculatoru si reinstalezi windowsul ce este usor, dar pierzi toate datele ce este naspa ( nu te gandii sa-ti salvezi datele pe vreun stik sau un HDD extern pentru ca este posilb sa-ti intre si acolo iar apoi cand in conectezi iar la calculator si iti citeste datele dupa el faci iar papa). Partea si mai urata este ca nici un antivirus nu mi-a gasit vreun virus, fusesm si cu placa la service si era totul in regula si foloseam mereu aceleasi drivere.
-varianta numarul trei "si'a trait traiu si'a mancat malaiu" cu alte cuvinte sau dus tranzistori din ea.
ATENTIE, ESTE POSIBIL ca una dintre variante sa fie corecta si de aia ai problema asta SAU toate presupunerile mele sa fie eronate.

9 răspunsuri:
| taken a răspuns:

Descarca cel mai nou driver de aici :
http://www.geforce.com/drivers
Dai auto-detect your GPU. Apoi dezinstaleaza driverele vechi(vezi ca in control panel ai mai multe, eu am 5 chestii de la nVIDIA). Dupa ce le dezinstalezi s-ar putea sa se vada foarte rau, nu este nici o problema.Dai restart, apoi instalezi driver-ul pe care l-ai descarcat. Dupa aceea dai din nou restart.

| DannutzzHD explică (pentru taken):

Asa am facut am luat driverul de acolo si nu imi merge dupa ce il instalez nu apare ca si instalat imi apare in control panel programs... dar ea nu imi apare ca instalata normal cand dadeam click dreapta imi aparea meniul de la nVIDIA si jos in grila la fel iconita cu nVIDIA si nu merge, iar acum nu merge...

| DannutzzHD explică (pentru MariusMorse):

Mersi de sfat de la windows nu este sigur deoarece l-am formatat total adica nu mai e nimica in el, stiu ca placa e veche dar momentan nu vreau sa investesc bani in el, si cred ca o sa verific placa video sa vad daca nu cumva s-a ars vre un tranzistor multumesc mult de ajutor ai funda

| MariusMorse a răspuns (pentru DannutzzHD):

Sper ca ti-am fost e ajutor si multumesc frumos!

| Iwao a răspuns:

Daca ai instalat windows 7, 8 acestea instaleaza driverul, nu este necesar sa-l mai instalezi, instaland-ul intra in conflict cu celalalt, de aici problema.

| MariusMorse a răspuns:

Incearca un driver mai nou sau daca deja folosesti un driver nou incearca cu cel de pe cd. Vezi ca nu cumva sa fi dat OC la placa video, da "restore" la setarile placii video.

| DannutzzHD explică (pentru MariusMorse):

Nu am cd la ea...si driverul l-am luat dp siteul oficial am dat scan si am luat driverul ce mi la dat si nu imi merge...

| DannutzzHD explică (pentru MariusMorse):

Nu mai am cd la ea... eu daca o instalez nu imi apare ca si insalata asta este problema...

| DannutzzHD explică:

Am reinstalat windowsu si tot nu merge... si nu am bagat windows 7/8 am un windows sp3 big grin