|

Salut! Am și eu o problemă cu monitorul de la PC, cred. O să zic exact ce s-a întâmplat. In timp ce ștergeam praful am atins cablul de alimentare de la monitor. S-a auzit un sunet ca și cum firele fac scurt(precizez că și înainte făcea așa dar dacă îl mișcăm se aprindea la loc monitorul și mergea perfect). Acum însă am observat că acel cablu nu era bine băgat. L-am băgat eu bine și după s-a stins monitorul și ledul s-a făcut negru'. Am tot mișcat cablurile și degeaba. S-a ars monitorul sau din ce cauză nu mai pornește monitorul deloc?

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Pot fi 3 variante:
1. Cablul a fost deja intrerupt, dar se mai atingeau firele, iar acum s-a intrerupt complet. Se incearca cu u alt cablu, bine bagat (fortat, la maxim). Se rezolva prin schimbarea cablului.
2. Mufa cablului, la monitor, nu a facut bine contact (cel mai plauzibil) si acum "s-au prajit" ca o priza arsa. Se poate vedea de la contactele innegrite ale mufei de la monitor. Deseori poate functiona inca, asa cum ai mai miscat-o si inainte, dar preferabil este sa schimbi atat cablul, cat si mufa din monitor.
3. S-a ars electronica din monitor (putin probabil). In acest caz trebuie dus la reparat s-au schimbat.

In toate cazurile trebuie urmarit Led-ul de pe frontul monitorului. Daca se lumineaza, atunci primeste curent, mufa cablului trebuie atat bagat, ca acel Led sa nu palpaie deloc la miscarea cablului.
Daca Led-ul nu arde nici cum, atunci trebuie apasat butonul comutatorului de curent (de pornire-oprire) si incercate din nou manevrele cu cablul. Deseori se apasa acel buton ( happy ) si doar dupa caratul la service se afla defectul: nu a fost pornit... big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Pai cablul de alimentare e băgat la maxim și ledul nu se mai aprinde deloc. Unitate pornește perfect dar monitorul nu, ledul nu se mai face verde și nici portocaliu când opresc pc-u, rămâne negru chiar daca pc-u e pornit sau oprit. Cablul de alimentare să fie de vină?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru mihaita2001):

Scoate si baga din nou cablul de alimentare. Daca tot nu merge, incearca sa schimbi, sa-l bagi in PC si pe cel de la PC in monitor.
Nu uita sa incerci si din butonul de pornire la fiecare incercare!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru mihaita2001):

Nu, s-a ars siguranta fuzibilă din monitor cand a i facut scurt a pocnit siguranta, te duci la orice magazin care vinde piese electronice cumperi o siguranță de 3, 15 A ( siguranță fuzibilă) o montezi in monitor si ar trebui sa pornească.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aveai deja firele intrerupte dar mai faceau contact. Acum, ori s-au intrerupt firele complet, ori (cum spui) s-o fi ars monitorul. Incearca intai cu alt cablu, Daca nu merge, e ars si ai nevoie de service.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Itanul):

O să încerc cu alt cablu, poate am noroc și nu e de la monitor. Mersi!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează