| Novactricy a întrebat:

Salut, am si eu o problema cu pc-ul meu! Mai acum ceva timp mi-am cumparat un pc de gaming si pe cel vechi l-am pus in alta parte. A trecut ceva timp si dupa am decis sa mai aprind si pc-ul vechi pentru ca voiam sa il vand, l-am deschis si am facut curat pe el, am sters programele si am pus la instalare windowsul. In timp ce ma uitam pe Youtube dintr-o data a aparut "X" la iconita de internet si am ramas fara net. Eu prima oara am crezut ca mi-a fost oprit netul dar cand m-am uitat mai bine, lumina de la mufa de net din spatele la pc nu mai avea luminile acelea portocalii si verzi. Atunci m-am speriat, n-am mai stiut ce sa fac, am crezut ca s-a ars adapterul de la net. Va rog ajutati-ma, nu stiu ce sa fac!

Răspuns Câştigător
| dannyel86 a răspuns:

Trebuie sa vezi ce slot ai disponibil pe placa de baza (Aida64 te ajuta sa-i afli numele si detaliile, daca nu stii aceste informatii).
Sunt placi de retea care se conecteaza prin slot PCI sau PCIe (sau prin adaptor cu usb).
Uite aici niste modele, ca sa-ti faci o idee.
https://www.emag.ro/placi_retea/c

Analizeaza fizic placa de baza si vezi care sunt optiunile in ceea ce priveste placa de retea (slot si spatiu de montare)
Eu, de exemplu, am pe PCI si e singurul loc in care poate fi montata.

9 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

Ori cablul de internet nu face bine contact cu placa de retea, ori placa de retea din unitate s-a defectat si trebuie inlocuita.

| Novactricy explică (pentru dannyel86):

Ce pot face in cazul in care cablul de net nu face bine contact?

| dannyel86 a răspuns (pentru Novactricy):

Deconectezi cablul de net de la placa de retea si incerci o reconectare. Daca nu ai probleme cu netul pe alt pc, nu are cum sa fie de la cablul respectiv. Cel mai probabil placa de retea din unitate a cedat. Cumperi alta si gata. big grin
Cand sunt probleme cu cablul, furnizorul de net trebuie sa vina sa faca teste. Are instrumente de verificare contacte si, atunci cand e nevoie, schimba mufa de conectare. La tine nu e cazul, daca pe pc-ul mai nou nu ai problerme cu netul.
Eu am schimbat pana acum 4 placi de retea. Nu e un miracol ca se defecteaza. laughing

| Novactricy explică (pentru dannyel86):

Sunt RIP happy Pe pc-ul nou nu am probleme cu cablul. E clar, este bulita placa de reatea la pc. Pai si ultima intrebare! De unde cumpar si unde sa schimb, pot face eu?

| Novactricy explică (pentru dannyel86):

Multumesc de raspunsuri, o sa ma ocup eu de el, pana atunci sa ai o zi buna!

| dannyel86 a răspuns (pentru Novactricy):

Mult spor! Si sa vii cu vesti bune. laughing

| Novactricy explică (pentru dannyel86):

Sper happy

| RainbowThanos a răspuns:

Incearca sa dezinstalezi complet adaptorul din device manager, restarteaza PC-ul si lasa Windows-ul sa-ti detecteze driverele.

| Novactricy explică (pentru RainbowThanos):

O sa incerc, multumesc de raspuns!