|

Salut am si eu un junghi de laptop (Acer aspire e1 530g) are placa de baza EA50_CX si as vrea un upgrade la procesor un i5 de preferat sau chiar si un i3 si nu stiu cum trebuie sa aleg modelul care sa potriveasca...

Multumesc de ajutor! big grin

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Păi nu cred că aici mulți se pricep în tehnică )), dar încearcă să cauți tutorialuri pe Youtube referitor la laptop-ul tău. Sau în orice caz adresează-te la persoanele ce se ocupă de repararea calculatoarelor.

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Majoritatea procesoarelor de la laptop nu se schimba. De curiozitate sa-ti vezi cum arata socket-ul tau: https://goo.gl/WtqE8C (copiezi URL-ul in browserul tau ca nu merge prin apasare). Aceste procesoare sunt lipite in conditii de atelier bine dotat. Ca sa-l scoti trebuie o pompa de absortie cositor si apoi o presa de lipit. Singura solutie: vinde-l! Daca te incapatanezi sa stii ca-ti trebuie un procesor cu socket FCBGA1023 dar nu stiu ce FSB suporta placa de baza pentru ca nu sunt date nicaieri caracteristicile placii de baza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Salontanul):

Link-ul ce contine s dupa http, https://goo.gl/WtqE8C poate sa mearga daca se taie s-ul http://goo.gl/WtqE8C
Asa am vazut ca merge aici pe TPU.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LinxCont):

Mersi!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vinzi laptopul actual, pui diferenta si cumperi unul din care vrei si itipermiti financiar...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De obicei nu poți face astfel de operațiuni. Unui laptop îi poți schimba RAMii, unitatea optică, HDD-ul, SSD-ul, dar procesorul nu prea. Există și excepții, desigur.
Trebuie ca socket-ul de la procesorul nou să fie compatibil cu socket-ul plăcii de bază (socket G2 din câte am citit pe internet). Deci ar trebui să găseşti un i3 sau i5 de pe vremea când s-a produs laptopul (slabe şanse, dar azi ai noroc): https://:///......a124579254
La partea cu montarea procesorului nu pot să te ajut, trebuie să mergi la un service înainte.

Varianta recomandată ar fi achiziționarea unui laptop nou.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează