|

Salut! Am un card de memorie de 16 GB pe telefon. Am 960 de piese şi 3 GB din memorie ocupați. Deci 13 GB mi-au rămas liberi. De ce nu mai pot muta fisiere pe card?

P.S. : Nu pot nici măcar să sterg fisiere de pe card.Mulțumesc anticipat!

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Multe nu stiu nici eu, ca e doar un circuit electronic. Din ce am vazut aici "Its endurance may be from as little as 100 erase cycles for an on-chip flash memory" http://en.wikipedia.org/wiki/Flash_memory
numarul ciclurilor de scriere poate fi chiar in jur de 100, mai ales daca circuitul e de calitate mai slaba si daca blocarea scrierii apare in zona unde se tin datele despre formatare, presupun ca nu va mai merge formatarea, nu se vor mai putea sterge fisiere. Am un card in situatia asta, de formatat nu a mers cu nimic. Am incercat formatare si in telefon, in calculator, din windows, linux, command promt, managere de partitii, softuri de formatat si reparat carduri si nu merge cu nimic. Deci ma gandesc ca fie i s-au blocat niste celule de memorie la atingerea numarului maxim de scrieri, fie are alta defectiune, dar asta e comportamentul, nu se poate formata, nu se poate sterge, dar se poate citi. E bine ca nu sunt chiar asa de scumpe (cardurile de capacitati mici) si se pot inlocui. :)

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Bună ziua,

Vorbim despre o corupere de card în acest moment, sau poate pur și simplu, cardul este deteriorat, sau device-ul dumneavoastră este defect.

Aveți aici un tutorial in limba engleză pentru a repara o corupție de card prin formatarea acestuia: https://:///......id_SD_card

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru theacaciastrain):

Am si eu un card care nu se poate formata, nu se poate sterge, dar se poate citi. Numarul de scrieri pe card e limitat si in consecinta vine o vreme cand trebuie inlocuit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Algo098):

Ai dat un răspuns eronat, dar nu e nicio problema laughing
Poți șterge de câte ori vrei de pe card. Este o memorie flash. Problema in cazul in care nu poți formata cardul, apare atunci când ai alt tip de fisiere cu proprietăți mari pe respectivul SDcard. Atunci e nevoie sa convertești ca partiție mbr, un clean și după o formatare și o sa meargă din nou. Toate acestea le realizezi cu un cititor de SDcard-uri, un laptop și diskpart. Ai multe tutoriale pe internet.

Multă baftă!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează