|

Salut,am un i5 de prin 2011 cred, cu o placa video dedicata nVIDIA geforce.de la un timp a inceput sa mearga foarte rau,asa ca l am curatat de praf si am reinstalat windowsul, doar ca mi-a instalat ca placa asrock hd grapich s, si nu merge nici de pe net sa iau drivere iar de pe cd nu mi le instaleaza.a doua problema este ca se inchide singur constant.il deschid si nu imi citește monitorul, sta 4 5 secunde si se inchide iar,si iar, are momente cand se deschide dar tot la fel, merge greu.coolerul de pe placa de baza nu mai e lipit de procesor fiindca nu am avut pasta izotermica sau cum se numeste, aveti idee ce as putea face si care ar fi rezolvarea problemelor?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu sunt eu mare profesor în așa ceva dar îți dau niște sfaturi care dacă l e faci s-ar putea să-ți rezolve problema. S-ar putea nu garantez.
Deci 1. Asigură-te că toate piesele sunt curate de praf.
2. Scoate toate piesele din placa de baza și asamblează-le la loc cu grijă și fi sigur că sunt toate în poziție corectă.
3. Schimbă pasta de la procesor. Nu contează cât timp are.
Poate să aibă și 2zile.
Dar să nu pui pasta multă dar nici puțină.
Pune doar cât să acoperi bine acel pătrat. Deci nu fă ciorbă acolo. Pui cât să acoperi bine suprafața.
4. Dacă culerul e vechi, ți-ași recomanda să-l schimbi.
Mai ales pentru un procesor i5, trebuie să ai un culer mai nou și cu putere.
5. Apoi după ce ai făcut asta, te asiguri că și restul pieselor sunt la locul lor bine înfipte acolo și gata cu unitatea.
6. Nu-ți forța procesorul. Adică nu fă neverlock. Lasă-l normal așa cum a venit el de la mama lui.
7. E valabil și pentru placa video nu da o forța. Lasă setările la low și fă-ți rezoluția la monitor decentă. Adică nu o da la maxim.
8. Instalează Windows 7.
Nu folosii Windows 8 sau 10.
Lasă PC sau laptopul sa respire mai ușurat.
Windows 7 nu cere mult deloc și un Windows ok.
9. După ce ți-ai refăcut Windows 7, iați un antivirus. Avira sau Avast sunt foarte bune.
Și apoi încearcă să-ți instalezi driverele după cd-ul lor. Dacă nu merge cautăle pă net dacă nu le găsești, du-te în magazin la firma asta și vorbește cu băieții de acolo poate ei te ajută cu ceva. Îi cinstești și tu și poate îți face o copie după un cd de acolo daca placa ta mai e în magazin sau nu știu poate te ajută cu altceva. Mult succes.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

1. Cumpara-ti un creier.
2. Du calculatorul in service si zi mersi ca nu mai sintem in vremurile cand daca faceai timpenii cu coolerul se prajea instant si procesorul si placa de baza.
3. Zi mersi ca te-am luminat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru GabiDumitrescu):

Coolerul nu are nimiclaughingmerge perfect.nu iti inteleg răspunsul, incerci sa fi ironic?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BlueSound):

Cum ziceam, punctul 1. Get a brain! Hai sa iti explic raspunsul. Degeaba coolerul se invirte, daca radiatorul, adica bucata aia de metal (cunoscut si ca fer, tabla) de sub el nu face contact perfect cu suprafata procesorului. Daca e de prin 2011, posibil sa fi obosit si sursa/placa de baza si sa ai probleme si din cauza asta. Si nici nu am idee cum ai curatat praful ala, poate si curatarea a cauzat noi probleme. In concluzie, service, zi mersi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează