| maite13 a întrebat:

Am un laptop Asus X550LN si de curand mi s-a stricat bateria, uneori imi mai tine aproximativ 30 de minute, alteori deloc. Problema mea e urmatoarea, desi stau cu el bagat la incarcat mi se stinge singur de parca ar ramane fara baterie, din ce cauza credeti ca face asta?
Mentionez ca acum vreo 3 luni am cumparat alt incarcator ca cel original a suferit un incident, insa si actualul e tot Asus, are acelasi amperaj, aceeasi tensiune, e compatibil cu laptopul meu (a fost comandat de pe Emag). Credeti ca din cauza ca am schimbat incarcatorul mi s-a stricat bateria?
STIE CINEVA DIN CE CAUZA SE STINGE SINGUR DE PARCA AR FI DESCARCAT, DESI E BAGAT LA INCARCAT? Si as mai vrea o parere, credeti ca merita sa cumpar alta baterie?
Va rog sa imi raspundeti! Va multumesc!

9 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Probabil s-a defectat circuitul de incarcare al bateriei. Du-l la un atelier si spune-le asta. Cat despre incarcator: cumpara un stecher, taie cablul pe langa stecherul lui si monteaza-l in noul stecher. Cablul verde cu galben este impamantarea (masa). Celelate doua sunt faza si nulul (nu trebuie sa tii cont cum le montezi pe picioruse).

| maite13 explică:

Laptopul a facut 2 ani in toamna asta. Am incercat si fara baterie si nu se stinge...deci cred ca e din cauza bateriei

| maite13 explică:

Am uitat sa spun ce a patit incarcatorul original, l-a calcat prostul de frate-meu si i s-a rupt o chestie din alea doua care le introduci in priza.

| K0sti a răspuns (pentru maite13):

Si pentru asta ai cumparat alt incarcator? laughing

| maite13 explică (pentru K0sti):

Pai merge sa-l folosesc daca are doar un "creac" din ala care se mai baga in priza? si nu pateste nimic laptopul, bine ca oricum are bateria stricata?

| K0sti a răspuns (pentru maite13):

Pai nu tai nene stecherul ala stricat si pui alt stecher? Aoleu...

| maite13 explică (pentru K0sti):

Am deja alt incarcator si oricum incarcatorul meu cel vechi e ca asta http://www.emag.ro/......D0BYZYBBM/ si nu stiu cum sa-l desfac fara sa-l stric mai rau.

| K0sti a răspuns (pentru maite13):

Am crezut ca are cablu! Se sparge pe lipitura cu un cutit si un ciocan, cu multa grija si se pune o bucata de cablu cu stecher! Simplu...

| relian a răspuns:

Nu ai spus de cand e bateria citi ani are.Normal daca stai cu laptopul in priza nu are trebui sa se stinga deloc singur.Incearca fara baterie, scoate bateria si porneste laptopul cu el in priza si vezi ce se intampla. Daca nu o sa se mai stinga atunci o cauza ar fi bateria. Daca se stinge si asa atunci laptopu ala e dus, adica sa defectat.Nu merita sa cumperi alta baterie pana nu afi care este cauza pentru care se stinge cum spui.Incarcatorul daca are aceiasi V aceiasi amperi atunci nu vad sa fie problema de acolo. Daca ar fi nu ar merge deloc.Ar mai trebui sa verifici si daca mufa aia are aceiasi polaritate cu cea originala, daca intelegi ce zic. Apoi daca ai un aparat de masura ar fi bine sa verifici voltaju macar la incarcatorul asta nou ce spui.Va trebui sa scoata cit scrie pe el. Daca incarcatorul este bun, desi nu vad de ce nu ar fi odata ce merge o vreme, atunci placa de baza are probleme. Spui ca incarcatorul original a suferit un incident, care ar fi ala? Deci daca ai avut probleme s-ar fi putut intampla ceva la placa de baza si aia e, nu mai ai cei face.Laptopurile merg direct cu incarcatorul, si fara baterie, deci bateria se incarca prin placa de baza.Deci cum am spus incearca fara baterie si cu incarcatorul doar. Daca functioneaza atunci e bateria de vina, daca face la fel iti cumperi alt laptop.