|

Salut, am un laptop mi-a aparut o problema, se deschide laptopul dar ecranul nu. L-am dus la reparat, l-au reparat a 2-a zi facea la fel, se deschidea dar ecranul nu. Am cumparat un cablu hdmi si l-am conectat la tv si tot nu mergea, dupa o luna m-am gandit sa il deschid, si a mers ecranul, l-am conectat la tv si a mers si asta. Acum iar nu merge ecranul, si nici pe tv nu merge, ce pot sa ii fac, ce problema are? Am auzit ca poate fi placa video? ce imi puteti recomanda?

4 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Se poate sa fie desprinsa placa video. Trebuie sa-l duci la cei ce l-au reparat, sa le spui ca nu prea au facut treaba buna si sa mai incerce.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Spune-i lui JackR (eu nu pot sa-i spun pentru ca l-am blocat satul de tampeniile lui) ca si placile video lipite se pot desprinde din cauza unei lipituri calde sau exfoliere cablaj imprimat care apoi s-a rupt. Placile video integrate sunt de doua feluri: 1.integrate in placa de baza si 2.integrate in procesor. Noi vorbim de cea integrata in plac de baza. Si pentru ca acest individ "atoate cunoscator" sa nu te faca sa crezi ca are dreptate iti dau si articolul unui specialist: http://www.laptopulmeu.net/......ay-laptop/
Citeste in special ce scrie la "Cauza problemei".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

@ JackR De unde dracu ai dedus ca placa video este incorporata neparat in procesor? Placa video exista si in varianta lipita pe placa de baza chiar la laptopurile moderne. Ti-am spus ca vorbesti tampenii! Cat despre limba romana, chiar ca habar n-ai. Desprinderea este o operatiune care se poate face prin deslipire, rupere, decuplare, etc. Dar limba romana este o nebuloasa pentru tine. Bine ca stii limba engleaza care nu-i limba ta! Asta este! Cunoasterea limbii romane pentru romani a fost o problema de-a lungul secolelor. Sau gasit intotdeauna lingai care au crezut ca exprimarea in romana este o rusine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La laptopurile din generatiile noi (vorbesti de HDMI, deci este o generatie noua), placa video este integrata in placa de baza (procesorul si memoria video, daca exista, sunt lipite). Deci nu are ce sa "se desprinda". Exista doua posibilitati:
1. un defect la nivelul conectorilor ecranului si/sau mufei HDMI.
2. un defect la nivelul procesorului video sau a magistralei de date dintre procesorul video si chipset.
Ar trebui sa-l duci din nou in service si daca problema persista si laptopul este inca in garantie, sa ceri inlocuirea lui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salontane, daca nu intelegi si nu stii sa folosesti limba romana, du-te nene si fa scoala sau ai bunul simt si taci!

1. Ai scris "s-a desprins placa video". Care placa video, cand vorbim de un procesor video. Si cum s-a desprins? Eventual s-a dezlipit.
2. Eu am scris "un defect la nivelul procesorului video". Asta include si dezlipirea procesorului de pe placa, dar nu inseamna ca nu poate sa fie si altceva.

Cat despre "tampeniile" pe care le spun, las-o mai moale. pentru daca ai citit doua randuri si o virgula, dintr-un articol gasit pe Internet, asta nu inseamna ca stii si esti mare expert. Esti doar un pseudo-doct, plin de ifose. Sau, cum spun americanii, "you're full of ***".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează