| dragodana a întrebat:

Salut!
Am un PC vechi(la serviciu), cu XP pe el.Nici nu stiu unde sa ma uit unde este memoria plina.
Se tot inchide la fiecare 5 minute.Prizele le-am incercat pe toate si nu sare siguranta de la ele.
Ce sa fie de vina? Sursa? Memoria prea incarcata? Programul(destul de simplut, dar cred ca este plin si nu stiu cum sa o mai eliberez; se numeste Acord) in care lucrez?

Răspuns Câştigător
| vatadezahar24 a răspuns:

Bună! S-ar putea să fie sursa sau cel mai probabil pasta uscată pe coolerul de la procesor. Încearcă să o schimbi și să cureți PC-ul daca are praf mai ales în coolerul de la procesor.

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Probabil procesorul nu mai este racit cum trebuie

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca se intampla sa se si deschida singur, de vina poate fi contactul butonului de pornire. La carcasele vechi cedeaza. Dar daca doar se inchide singur, nu se si deschide, atunci este ceva din componentele importante (placa baza, procesor, RAM).

| mastadont a răspuns:

Fix la fel am pățit eu acum vreo câțiva ani cu un laptop. Nici windows nou nu puteam pune pe el că se închidea o dată la câteva minute. L-am dus în service și era dezlipit un cip de pe placa de bază așa că am luat altul. Problema e ori la placa de bază ori la procesor.

| flixbuster a răspuns:

Primul lucru de verificat mai ales la calculatoare din era XP este racirea la procesor.

Off-topic: Windows XP este un sistem de operare depasit din toate punctele de vedere. Cu exceptia unor scenariii absolut iesite din comun (si putin probabile) nu exista nici un motiv sa fie folosit in 2024.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Temperatura procesorului ajunge la 90 - 100 de grade și oprește calculatorul.

| Mihaymtb a răspuns:

Buna! Nu știu ce să zic. Eu am avut laptop nou și după 2 ani la fel am pățit cum descrii aici și până la urmă nici nu se mai deschidea. De la memorie prea încărcată, merge foarte greu, se incarca totul greu, însă funcționează, nu ar trebui sa se tot oprească. Placa de baza poate sa fie de vina, eu așa cred.