| AndreiPopovici6969 a întrebat:

Salut! As dori sa fac un upgrade. Ma chinui cu o placa video GeForce 750. Îmi merg jocurile, spre exemplu fornite pe very low. Merita sa dau 1.100 lei pe un GeForce 1650?

Răspuns Câştigător
| MarinDaniel a răspuns:

Un upgrade la o placă video GeForce 1650 ar fi o schimbare semnificativă față de una GeForce 750. Este posibil să vezi o îmbunătățire semnificativă a performanței în jocuri și o calitate grafică mai bună.
Daca budget-ul tau permite si jocurile pe care vrei sa le joci beneficiaza de o performanta mai buna cu o placa video mai puternica, atunci un upgrade ar fi o alegere buna. Este totusi important sa faci o comparatie intre performanta si pret, pentru a te asigura ca esti multumit de raportul calitate-pret.

1 răspuns:
| NLS a răspuns:

Depinde ce procesor ai.
Degeaba faci trecerea la 1650, daca procesorul e unul cu frecventa mica, din gama economica (T in denumire)

Conteaza ambele piese, ai auzit de bottle neck?
Cand placa video e prea puternica si procesorul prea lent in comparatie cu ea, placa video ca soma si va astepta ca procesorul sa termine calculele.
Si invers, cand procesorul e mai puternic cu mult decat placa, acesta va astepta degeaba ca placa video sa termine de afisat pe monitor, pana sa ii trimita din nou informatie.


PS: pentru a cumpara placa aceea, nu ai vreun prieten sau vreo cunostinta care merge regulat in Germania?
Ai iesi la 950 RON pentru o frumusete de MSI, daca nu vrea si el ceva.

https://www.notebooksbilliger.de/......rte+692650