|

Salut, aș dori sa știu cum pot sa fac un web site (un forum mai exact) și cam cat m-ar costa creerea si întretinerea acestuia?

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

In principiu ai de dat cam 15 USD/an domeniul, tot cam atit si hostingul. SInt scripturi de forum moca destul de ok disponibile, iar de intretinut/administrat te ocupi singur. In concluzie, cam 30 USD/an plus o gramada de timp din partea ta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru GabiDumitrescu):

Mai am o întrebare, 60-80 de euro ar fi suficienți pentru platirea unei persoane (programator) care sa puna forumul la punct, deoarece eu am cunoștinte minime spre nule în ceea ce privește programarea în HTML, CSS, etc?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BogdanMarian275):

Amuzant, dar nu. O sa primesti servicii de tot rahatul de la unul care pretinde ca stie un mare fis. P.S. Nu ai nevoie de cunostinte de programare. Daca vrei factura si faci totul prin firma/ceva, te pot rezolva ca si entitate comerciala. Daca nu, te pot ajuta cu ceea ce ai nevoie in maxim o ora ca de la om la om pentru mai putin de aia 60-80. Discutam in privat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde la ce iti trebuie foarte, FOARTE EXACT
daca vrei sa faci firma si TREBUIE sa ai fata ca sa arati clientilor, atunci intr-adevar trebuie hosting, domeniu platit si intretinere

daca ai 15-200 de oameni care vor sa discute despre ceva de gen "clublul vesel de crosetat", si ai 30-100 de mesaje pe zi (care e EXTREM de putin), atunci poti sa il faci pe gratis in diverse forme, de la il hostezi singur acasa (iti trebuie un calculator pornit continuu) daca ai IP routabil (poate sa fie si dinamic, doar routabil sa fie) dupa care iti iei un domeniu pe gratis si ii pui ttl mic (time to live, indica dupa cat timp domeniul trebuie intrebat din nou daca si-a schimbat IP-ul, pus la minim 60 secunde, rezolva problema IP-ului dinamic)

sau pe gratis la o hostare pe gratis:
https://www.google.com/search?q=free+hosting+forum
cel mai tare e wix:
https://www.wix.com/app-market/wix-forum/overview
iti da un editor on-line foarte intuitiv si domeniu de gen wix.com/formulmeucelvesel si rezolvi tot intr-o singura zi de munca si descoperiri... nu e mare filozofie
singurul downside la asta e ca o sa aiba reclamele lor (ale wix-ului/serverului de hosting care iti da serviciu gratis)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt și buletine forum gratuite precum MyBB, phpbb etc pe care le poți folosi la o găzduire de aprox 3-5€/lună. Domeniul.ro este între 6-10€ pe an.
La cum poți construi un site, nu te puteam ajuta decât prin alte linkuri către tutoriale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Țoglă):

Pentru construirea efectiva a site-ului, m-am gandit sa apelez la o persoana care știe programare în HTML, CSS, etc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează