|

Salut! As vrea sa stiu daca as putea sa trag două mufe de acest fel, pentru internet: https://imgur.com/42EeHZ9 dintr-un singur router.

Una pentru laptop si una pentru PC. Stiu ca laptopul merge si fara mufa, dar se blochează fara aceasta. Este posibil sa conectez două mufe de internet din acelasi rotuer?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Este OK. In oricare alt port poti pune un alt cablu, pe care sa-l cuplezi la un alt calculator, la un laptop sau la un smart TV. Nu este nici o problema, asta este scopul router-ului, sa partajeze o conexiune internet mai multor device-uri.
La orice magazin de calculatoare si componente (pana si la hyper market-uri, am vazut) exista cabluri gata mufate. Ceri "patch cord" sau "cablu cu mufe RJ45", de xx metri. de obicei exista in lungimi standard (0.5, 1, 1.5, 3, 5, 7, 10, 15 metri). Il alegi pe cel care corespunde nevoilor tale. Daca iti trebuie unul mai lung, tot la magazinele care vand calculatoare si componente, cumperi cablu, mufe si il rogi pe un tehnician sa ti-l mufeze (sa sertizeze mufele).

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Despre ce router vorbesti? Pentru ca, marea lor majoritate a routerelor "pentru acasa" au 5 porturi: unul "de intrare" in care pui cablul de internet de la "stalp" (de obicei este colorat diferit de celelalte) si patru "de iesire", din care iti tragi cabluri pentru 4 device-uri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru JackR):

Da, are 5 porturi, e un Huawei. Se poate?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru JackR):

Este cam asa: https://imgur.com/a/ZTFtu
Nu stiu daca e acelasi model, dar are atâtea porturi galbene și vad ca din al meu din unul galben vine un fir cu acelasi cap ca cel ce intra in PC.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru JackR):

Primul cablu, de fapt al doilea cablu pentru ca a fost schimbat a fost instalat de cei de la RDS și mi-au pus prețul de la fir și a celui de la capetele mufelor pe factura. Pot sa ii sun sa mi o instaleze ei?
Cam cât ar costa un metru de cablu cu mufe RJ45? Si multumesc pentru ajutor!?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Andrei20167):

1 metru de cablu UTP 5e costa cam 0.5 lei, doua mufe RJ45 cam 3 lei. Un patch cord de 10 metri este 8-9 lei.
Nu stiu daca cei de la RDS se vor deplasa la tine, doar ca sa-ti mufeze un cablu, dar poti incerca.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează