anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut.
Astazi am inchiriat un apartament și am băgat internet cu tv de la Digi prin FIBRA, mai exact Fiberlink 1000 si am primit un router in care intra fibra optica si se duce la tv, telefon si este distribuit semnanul wireless. Un baiat a venit si mi l-a configurat.
Am făcut cateva teste cu speedtest si testul de viteza de pe site-ul digi si pe wifi am viteze de 80 mbps download si 55 upload (pe un iPhone 8), iar pe laptop am viteze de 60 mbps download si 38 mbps upload.
Cand bag firul utp din router/ONT in laptop am 140 mbps download si 80 upload.
Baiatul care mi-a configurat routerul mi-a promis ca voi avea viteze de 300 mbps pe wifi, iar pe fir din router in laptop/pc ajunge pana la 900 mbps si ca routerul sau ONT ul este gigabit.
Prietenii mei au viteze de 750-850, chiar 900 mbps cu acest abonament, pe cand eu am cele mai slabe viteze.
Întrebarea mea este ce as putea face ca sa cresc viteza?
Sa zicem ca trebuie sa ii contactez pe cei de la digi... daca contractul de internet este pe numele proprietarului, iar el este plecat in UK, pot face ceva fara el?

Răspuns Câştigător
| gabicoo a răspuns:

Chemi pe "Doreii" de la Digi și îi "rogi" să-ți pună ONT-ul în mod bridge.
Așa ai viteza maximă prin cablu. Apoi î-ți pui router-ul tău conectat la cablu și nu mai ai probleme!

2 răspunsuri:
| Bizon95 a răspuns:

Da telefon la DIGI si URLA!
poate sa fie din probleme multiple, INCLUSIV de la tine din calculator (cablu prost, mufa proasta, placa de retea proasta, driver(e) proaste, etc.), iar daca wifi-ul nu e macar 801. 11ac, nu ai cum sa faci teste de viteza peste 150mpbs half duplex (care inseamna cam 72mbps maxim)

anonim_4396
| Anonim explică:

Pe wifi, cu routerul lor nu vei prinde peste 70. asta e routerul de inceput. daca vrei viteze mari pe wifi, un router bun te costa ~400 ron. pentru cablu, du-te la setari la modem din windows si schimba pe 1gbps. daca nici asa nu prinzi, inseamna ca ai hdd/ssd prea incet sau nu ai gigabit. degeaba ai internet fulger, daca pc ul e cartof laughing