| qLoxPlayZ a întrebat:

Azi mi-a ajuns routerul Tp link archer c6. Care suporta 1 Gigabit. Tot astazi am luat si o placa de retea externa pe usb pentru ca laptopul suporta decat 100Mbps si am luat una gigabit. Am luat si un cablu cat 6. Chestia e ca inainte eram pe routerul de la Digi PON ONU (Fiberlink 500) si aveam 40Mbps... Langa router. N-am incercat prin cablu pentru ca am descoperit ca nu merge portul de la laptop. Asa. Acum dupa ce am facut setupul la router 2. 4Ghz si 5Ghz bla bla. Am facut un speed test.
2. 4Ghz - 40-50Mbps...
5Ghz- 250-300Mbps
Pe cablu e la fel. Numai ca pe cablu ma conecteaza automat la 2. 4Ghz si am 250Mbps. Stiu ca pe cablu poti alege 5Ghz. In fine. De ce am viteza asta asa de mica? Adica sa zicem ca pe laptop o am asa poate pentru ca e mai slabuț. Un i3-gen 3 si un GT 630M, dar si pe telefon? Suporta telefonul 5Ghz. E din 2019.
De ce?
O sa returnez maine placa de rețea pentru ca nu o sa stau sa ma plimb cu cablul prin casa si o sa-mi iau un adaptor wireless tot cu suport Gigabit. Dar daca si prin cablu am 250Mbps. Ce sanse am sa fie mai mari prin wifi de 5Ghz?
Dau funda, ce vreti voi.
Rog seriozitate.
O zi buna!

6 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Cablul de retea nu are 2.4 GHz si nici 5 GHz.

| qLoxPlayZ explică (pentru doctorandus):

Asta am spus si eu, dar intr.un mod mai diferit. Si nici nu am intrebat asta. Daca nu ai un raspuns la intrebarea pe care am pus-o de ce faci pe big brain ca sa te bagi in treaba...

| LPCTSTR a răspuns (pentru qLoxPlayZ):

Anyway, probabil laptopul nu acceptă 5GHz, dacă asta întrebi. Al meu o ia numai pe cea de 2.4

| qLoxPlayZ explică (pentru LPCTSTR):

Frate. Am cumparat o placa de retea pe usb. Gigabit. Prin cablu nu exista 2. 4Ghz sau 5Ghz. pe pc nu am incercat prin wireless, doar pe telefon, citeste mai bine intrebarea mea.

| doctorandus a răspuns (pentru qLoxPlayZ):

Asta se intelege din ce ai scris: "Numai ca pe cablu ma conecteaza automat la 2. 4Ghz si am 250Mbps. Stiu ca pe cablu poti alege 5Ghz. In fine."

| qLoxPlayZ explică (pentru doctorandus):

Lol..my bad, acolo voiam sa pun nu