| scosmynnnn a întrebat:

Salut,cand de exemplu cineva imi face poze cu telefonul lui (poza are sa zicem 3-4 mb) si mi le trimite pe whatsapp, pozele primite sunt mult mai mici decat sunt pe telefonul celui care mi-a facut pozele, de la 3-4 mb ajunge la 200-300kb...
Cum pot rezolva asta? Ofer funda.

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Sa incerci 1. sunt sanse sa mearga ok.
Altceva nu stiu, eu folosesc de vreo 2 ani Telegram care e mult mai permisiv. ( il folosesc si pe PC ca program de chat, si nu trebuie sa tin internetul pe telefon deschis, precum in cazul WhatApp-ului)

8 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Le trimiti pe Telegram, si alegi Send as File, in loc de Send as Photo.
Astfel se pastreaza marimea originala.
Am trimis si fisiere executabile de Windows,...
si fisiere de 1.4GB, ceea ce pe Whatsapp nu e posibil.

| scosmynnnn explică (pentru NLS):

Mersi dar ma intereseaza in primul rand pe wp. nu e normal sa se intample asa, trebuie sa fie ceva pe la setari, ca pana sa am telefonul asta am mai facut treaba asta si mi le-a trimis bine.

| NLS a răspuns (pentru scosmynnnn):

1. Ai incercat sa le trimiti ca document?


2. SAU incearca si prin date mobile dar si prin Wi-Fi.

Whatsapp e foarte sarac in setari.
Singura setare ce exista si ar putea oarecum influenta trimiterea, e Utilizare date si spatiu.

| scosmynnnn explică (pentru NLS):

N am incercat, pozele mi le-a trimis si atât..credeam ca e ok, am răscolit prin setări pe acolo si tot utilizare si spatiu am gasit si eu. Am incercat sa vad prin messenger daca mi le trimite intregi dar ala e mai praf laughing, sunt si mai mici. E ciudat rău, niste panarame de aplicații.

| scosmynnnn explică (pentru NLS):

L am descărcat, cand dau pe agrafa aia imi apare "gallery", "file", "location", "contact", "music", decinu dau pe gallery ci pe file si mi le trimite intregi?

| scosmynnnn explică (pentru NLS):

Am incercat cu telegram exact cum mi ai spua si merge. Trebuie sa dai pe file nu gallery. La fel am gasit si pe wp, trebuie sa dai pe agrafa-》documents si de acolo le selectezi si ti le trimite cum trebuie in limita a 100mb din cate am citit. Nu inteleg de ce atata încurcătură. multumesc mult pentru ajutor happy

| TechPain a răspuns:

Toata chestia e complet normala, dimensiunea se reduce automat prin compresie pentru a reduce latimea de banda necesara si capacitatea necesara pentru stocare. E un proces automat.

O solutie ar fi sa arhivezi pozele respective intr-un ZIP sau RAR si sa le trimiti asa.

| scosmynnnn explică (pentru TechPain):

Nu mă gandeam ca pentru 20 de poze trebuie sa se întâmple asa, mai ales ca scrie ca e limita de 100mb pe wp. Oricum e bine ca am rezolvat, poate ajuta si pe alții happy