| bymhyt a întrebat:

Salut, castile de gaming se aud mai tare fata de unele care nu sunt de gaming? Vreau pentru calculator sa ascult muzica.

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu, nu se aud mai tare. Depinde de casti, depinde de sursa audio. Ce fel de muzica, ce fisiere/streaming, ce placa de sunet ai, ce buget ai pentru casti? Ca o paranteza, folosesc Sennheiser GSP 370 si la capitolul muzica sunt mediocre. Bine, daca asculti manele sau bumbtzi-bumtzi de la radio online, s-ar putea sa te incinte cum suna. Pe de alta parte, la cate scule am ascultat pana acum, daca chiar as fi dat pe ele 1000 RON cit sunt daca e sa le cumperi, imi dadeam palme. P.S. Am avut si casti cu vibratii. Bani aruncati si alea. Vibratiile sunt misto la inceput, 10-15 minute, dupa aia te prinzi ca nu e nici o chestie...

5 răspunsuri:
| Glacyer a răspuns:

Se aud la fel. Dar sunt casti cu bass si fara.

| NLS a răspuns:

Daca placa ta de sunet nu e instalata corespunzator, sau nu exista driver dedicat pentru Windows 10, poti sa iti cumperi ce casti vrei, nu vei avea sunet la asteptarile tale.

Am si eu in familie (fratele meu mai exact) o problema cu sunetul sub Windows 10, insa problema e mai mult in ograda Asus decat in a lui Microsoft.
Un anumit chip de sunet de pe unele placi Asus nu functioneaza bine in Windows 10, atunci cand folosesc cablu optic si sistem 5.1.
Prin jack 3, 5 merge perfect cu acelasi driver.

In alta ordine de idei, daca-s de gaming sau nu, conteaza cel mai putin. In general castile de gaming au microfon si 5.1 sau 7.1 (in general doar emulat), insa in rest - nimic special care sa le diferentieze de restul castilor respectabile.

Ce conteaza e numarul de decibeli, fidelitatea (claritatea sunetului), marimea si tipul magnetului folosit, si sa aiba o putere decenta (W).

Răspuns utilizator avertizat
| iwefgOficiall a răspuns:

Eu am cumparat o pereche de casti hyperx stinger whireles si se aud foarte bine ca fidelitate si la muzica da si la jocuri asta daca ai dolby atmos recomand!

| szasa43 a răspuns:

Castile de gaming sunt optimizate pentru jocuri in special, nu pentru muzica.