| denisTiky a întrebat:

Ce ati alege dintre Ryzen 5 2600 si Ryzen 5 1600x? Si de ce? Care e mai bun? 1600x-ul este mai ieftin decat 2600 cu vreo 300 de lei si ar ajuta mai bine ca acesta la un pc de buget.
Funda!

17 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

As lua un 2600 si de diferenta un cooler capabil sa ii dau 4 GHz.

| denisTiky explică (pentru GabiDumitrescu):

Pai cu 2600 scrie ca merge in turbo boost pana la 3.9 cum sa ii dai 4ghz? La 1600x merge 4ghz

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru denisTiky):

Ii dai 4 cu grija si atentie. Crede-ma ca overclockez procesoare dinainte de anul 2000, iar un 2600 la 4 GHz e ceva lejer la care nu trebuie' sa fii specialistul lui peste sau sa ai hardware extrem (placa de baza de top, racire cu lichid sau chiar zapada carbonica, sursa de masina de spalat).
Basilievski e un fanboy de-ala fara de minte care stie doar ca Intel sunt stabile si mai performante, iar AMD pentru saraci. Lasa-l in pace, ca nu ai ce discuta. Daca e sa mergi pe Intel, la preturile actuale as alege cu incredere un i3 8100. Uite de ce - https://www.pcgarage.ro/......60ghz-box/ - citeste comentariile.

| denisTiky explică (pentru GabiDumitrescu):

Pai si de ce fix 2600 si nu 1600x? Care ii motivul? Nu ma iau dupa nume, ca asta ii 2600 care ii xa numar mai mare ca 1600 si xa asta ii mai bun...da-mi un motiv

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru denisTiky):

12 nm vs 14 nm. 12 nm - tehnologie mai eficienta, caldura disipata si consum mai mici, posibilitate de oc crescuta, plus diferentele de arhitectura.

| ByREV a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Am mers pe 1600X si cooler pe apa...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru ByREV):

Macar era la vreo oferta? Nu de alta, dar nu am fost singurul care a zis ce era evident - 2600 iti oferea posibilitate de OC mai buna si consum/caldura mai reduse. Acum daca tot ne-ai stirnit, zi si ce cooler, ce placa de baza, ce memorii, ce sursa, si la ce frecvente stabile ai ajuns!

| ByREV a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Doar de curios am facut overclock la procesor pana la 4000 fara sa modific tensiunea, doar multiplicatorul. Din experientele altora merge la 5. 9Ghz (racire cu azot). Memoriile la 3200 atat cat scrie pe ele... dar am lasat procesorul "default" pentru ca nu am ce sa fac cu el la frecventele alea, consuma inutil. Cazurile cand am nevoie de procesor "la maxim" nu sunt mai rare, dar numai pe single core cand fac programare in php/mysql/javascript, cazuri in care oricum face singur BOST la 4Gz.

Motivul pentru care nu am vrut 2600 era pretul la vremea respectiva, nu se justifica, iar BOST-ul era la 3.9 nu la 4Ghz, iar frecventa de baza este ceva mai mica... tot 1600X ma avantajeaza, exceptand energia, ceea ce stiam, am luat in calcul asta pentru ca in iulie deja-i fac upgrade: AMD Ryzen 5 3600 sau AMD Ryzen 7 3700X, ramane de vazut cum vor fi si preturile!

Despre intrebarile tale:
- Placa de baza MSI X470 GAMING PLUS, AMD X470, AMD AM4
- Corsair Dominator Platinum 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
- Cooler CPU ID-Cooling FROSTFLOW+ 280
- Sursa Seasonic SSR-550GD2 Prime Ultra 550W Gold

configuratia completa si motivul pentru care am renuntat la Intel le-am mai spus prin Martie aici

https://robertvicol.com/......et-decent/

O singura modificare intre timp: am mai adaugat o placa video, am doua monitoare de 24" pe un GeForce GTX 750 Ti si monitorul principal a ramas pe Radeon RX 580 8Gb, motivul este pentru consum.

happy stiu ca e de mirare, dar a scazut consumul cu 10-15W in medie pentru ca GTX 750 Ti consuma 1-2W in modul frecvent de folosire, iar RX-ul cu 3 monitoare manca 25-30W... cu unul singur consumul este pe la 15W!

Planul pentru Iulie este sa trec la Ryzen 2 si sa schimb placa RX cu un GTX 1060 are consumul mai mic cand este folosita cu mai multe monitoare decat AMD!

Nu joc jocuri insa am nevoie de un lag cat mai mic la schimbarea ferestrelor, folosind f multe m-am obisnuit acum cu treceri instante, milisescundele conteaza laughing)!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru ByREV):

Putin offtopic, foarte bine scris blogul.winking
Ma bucur sa vad ca nu sunt singurul care inca sta cu antichitatea de 750 Ti in calculator in 2019.winking

| Basilievski a răspuns:

Mai bine iti iei ceva de la Intel.

| denisTiky explică (pentru Basilievski):

De ce?

| Basilievski a răspuns (pentru denisTiky):

E ca si cum ti-ai lua niste haine din piata si ai spune ca sunt la fel ca cele dintr-un magazin.

| denisTiky explică (pentru Basilievski):

Pai tu daca ti cu Intel si vrei sa le faci reclama mergi pe alt site nu aici. Eu te-am pus sa imi zici ce sa aleg dintre x si y. Tu daca imi zici de alte lucruri atunci du-te dracului ca nu ma ajuta.

| Basilievski a răspuns (pentru denisTiky):

Ti-am sugerat doar ceea ce eu consider mai bun, retardatule. Daca nu te-a ajutat raspunsul cu nimic, nu il lua in seama. Nu tin cu Intel, nu le fac reclama (ca nu ma platesc sa le fac reclama). E un site in care iti poti exprima OPINIA.

| denisTiky explică (pentru Basilievski):

Da eu nu ti-am cerut OPINIA ci am spus ce sa aleg dintre x si y. Mi s-a parut absolut irelevant raspunsul tau. De ce sa aleg ceva de la Intel daca nici macar nu despre asta era vorba. Nu pot sa nu iau in seama un raspuns. Daca tu asa sti, sa raspunzi si sa nu te ia nimeni in seama asta ii problema ta!

| Basilievski a răspuns (pentru denisTiky):

Uite ca m-ai cam luat in seama big grin

| ByREV a răspuns:

Depinde de preferinte, ambele au aceleasi performante, doar consumul de energie e mai mare la 1600X. am scris ceva detalii despre aceasta "dilema" pe care am avut-o si eu happy... am mers pe ce-l mai ieftin!

https://robertvicol.com/......a-alegere/