|

Salut! Ce trebuie sa iei in considerare cand iti cumperi o placa video? Vreau sa imi cumpar o placa video la pc dar nu stiu de care, cu cati gb sau biți sau de care gddr? Am un pc cam slabut! Intrebarea mea este ..conteaza doar sa intre in slot? placa video poate sa fie gddr 5 de exenplu pe 256 biti conteaza cu ceva? Inafara ca cu cat are mai mult cu atat ii mai performanta.

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Atunci cand iti alegi o placa video, mereu sa fie gddr5. Ca memorie VRAM (Video Ram), pentru a putea juca cele mai noi jocuri, 2013+ ai nevoie de o placa video cu minim 2GB VRAM. O placa video pe 128biti nu e neaparat mai slaba ca una pe 256biti, conteaza cat de puternic este procesorul grafic si frecventele lui. Iti pot recomanda o placa video daca imi zici ce procesor si placa de baza ai si ce buget ai.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

CUM ALEG O PLACA VIDEO?

Interfata – placile video au fost dezvoltate pe un anumit standard pentru a fi compatibile cu placa de baza. O perioada buna de timp placile video au fost pe slot AGP, apoi s-a facut trecerea la PCI, ca in zilele noastre sa beneficiem de placi pe PCI-express, PCI-express 2.0, chiar mai nou PCI-express 3.0. Vreau sa-i linistesc pe cei care doresc sa-si achizioneze o placa video PC express 3.0 pentru un calculator cu PCI express 2.0. Aceasta este compatibila 100%, eu cel putin am asa ceva si functioneaza perfect.
Model/serie GPU – placile video au un procesor grafic, aproximativ ca cel de la procesor doar ca se numeste Graphics processing unit. De obicei, doua placi care au acelasi GPU se vor comporta asemanator. Totusi, de cand s-au nisat componentele de calculator este posibil ca unii integratori sa modifice unii parametri.
Pixel Pipelines – parte din placa video care transforma informatia din pixeli. Este strans legata de viteza de redare a imaginii. De exemplu, daca avem o placa video cu 8 pixel pipelines putem sa procesam de doua ori mai multa informatie fata de o placa cu 4 pixel. Sigur, acum placile video pot ajunge chiar si pana la 3072 pixel pipelines. Daca veti folosi placa video pentru randat sau pentru modelare, trebuie sa luati in calcul si aceasta optiune. Este in stransa legatura cu Shader Model, de care vom vorbi in randurile urmatoare.
Shader Model – in jocuri se cere si aceasta optiune. La fel ca si la directx, cu cat este mai noua, cu atat este mai bine. Practic Shader Model sunt niste instructiuni (Vertex, Geometry, Pixel) folosite de OpenGL si Direct3D care ajuta la utilizarea efectelor grafice.
BUS – daca inainte ne chinuiam cu placi video de 2biti, 4 biti, iata ca acum o placa video poate avea si 512 biti pe BUS. Asta inseamna ca magistrala poate executa operatii mai rapide, iar transferul de date dintre GPU si memorie va avea viteze foarte bune. Practic BUS-ul este traseul dintre procesor si memorie, tocmai...2006 - 2110 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Când iți cumperi o placă video trebuie să iei în considerare mai multe aspecte! Mai întâi trebuie sa-ți verifici PCI-express-ul pentru a putea rula viitoarea placă video la performanțe maxime. În privința capacității memoriei si a tipului acesteia contează numai de jocurile pe care le vei juca si de procesorul pe care îl ai. Dacă ai procesorul slab si îți iei o placă video performantă o sa se creeze bottle neck(nu o sa poți folosi placa video la performanțe maxime datorita procesorului slab)Acum daca ai un i3 iti poti lua o placa cu 6GB memorie maxim(începând de la 2GB minim), iar pentru celelalte procesoare mai bune i5, i7, i9, etc. poti lua o placa video cu memoria mai mare de 6GB pana la 12GB. Depinde de ce buget ai. Pentru AMD-urile mai slabe iti poti lua o placa de maxim 4GB. Acum, tipul memoriei nu prea conteaza. GDDR5, GDDR5X, DDR5, (nu este vorba de necompatibilitate) variază la performanta! Sper ca te-am ajutat! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează