|

Salut, daca am procesorul urmator - i5 2400 (care suporta max rami 1333ghz) si pun rami 1600ghz ce se intampla?

Mentionez ca placa mea de baza este un Acer B75H2-AD si ca am 2x2gb ram 1333 si 2x2gb ram 1600 si se comporta bine in jocurile care au cerinte destul de mari gen gta5, shadow of mordor, darksouls 3, ... Jocuri care cer mai mult de 4 gb ramDeci exista vre.o consecinta negativa daca folosesc procesorul cu acesti ram in continuare?

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

La pornirea sistemului, programul din BIOS face testarea intregului sistem si masoara si frecventele la care componentele mai functioneaza corect, fara eroare.
Daca ai mai multe componente (de exemplu memorii) cu diferite frecvente maxime, atunci sistemul va functiona la frecventa CEEA MAI MICA dintre ele (fiindca cel mai "slab" nu mai poate functiona corect la frecvente mai mari).
Ca urmare, daca sistemul tau gaseste frecvente la care functioneaza corect, atunci va functiona la ceea mai mare si sigura dintre ele, iar tu utilizatorul nici nu prea vei observa mare diferenta.
Frecventa finala se poate afla cu multe programe de testare, cum este de exemplu MEMTEST.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Mersi!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am acelasi procesor, si folosesc memorii de 1600MHz, frecventa lor este redusa la frecventa la care placa de baza rezista, adica 1333, asa cum a spus cineva mai sus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Sunt MHz nu GHz
2. Daca procesorul si placa de baza nu-ti suporta RAM de frecventele alea, nu-ti va boota PC-ul. Faptul ca PC-ul iti functioneaza semnifica faptul ca frecventa aceea de RAM este suportata si de procesor si de placa de baza, neexistand nici-un risc.
3. Nu te lua dupa copilul ala de ti-a raspuns primul, nu are treaba frecventa RAM-ului cu rezolutia monitorului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru BlackFire2E455845):

Ok, mersi. Dar totusi stiu sigur ca 2 placute sunt de 1600 si am cautat pe google specificatiile procesorului si suporta maxim 1333.
Sa nu fi gasit eu specificatiile corecte?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Deci, nu iti va afecta cu nimic daca iti iei alta placa, in primul rand, 60-75-144Hz asta înseamnă rezolutia monitorului, unde poti sa o schimbi din setări.Deci poti cumpara fără griji orice placa vrei tu! Sper ca te-am ajutat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Arcidiacono_Marco_1998):

Frecventa (60-75-144Hz) NU inseamna rezolutia! Sunt doua lucruri complet diferite! tongue

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează