|

Salut, daca nu am postat in topicul unde trebuie, va rog sa ma scuzati.

Sa va spun intai specificatiile calculatorului:

Placa de baza msi h110m pro d, 4gb ddr4 2133mhz, ssd Kingston 120gb, sursa segotep atx 500wh, i3 6100.

Am cumparat acum 3 saptamani o placa video second, sapphire amd hd 7750 1gb ddr5 cu un singur ventilator dual slot, nu cere alimentare separata.

Deoarece monitorul meu are doar VGA, am luat un adaptor dvi vga pentru placa. Am montat placa, am pornit pcul, pe ecran se vedea niste unde, sau valuri cum vreti voi sa le ziceti asa transparente, parca vibra ceva, insa rezolutia era cea corecta, am instalat driverele si am trecut cu vederea. Toate buna pana cand intr-o zi am intrat iarasi intr-un joc si am observat ca se bloca la 20fps (inainte, 60) pe orice setare grafica. Apoi putin mai incolo mi-a dat un bluescreen la intrarea in windows (thread stuck in driver sau cv de genu, nu mai stiu exact), dupa care dadeam click pe iconita de amd din bara, imi zicea ca no driver found nu ma mai lasa sa instalez driverul si nu era rezolutia corecta. In alta zi, stand pe Youtube dintr-o data se face ecranul negru, sunetul de la Youtube ramanand pe fundal. Am inchis pcul din buton, cand sa il pornesc apare imaginea de la placa de baza apoi ecran negru. Nu mai mergea mai mult. Am luat apoi un adaptor hdmi vga l-am bagat in placa si a pornit. Ecranul se vedea perfect, rezolutia cea corecta insa tot nu ma lasa sa instalez driverele. Acum cand vreau sa il pornesc e direct ecran negru, nu mai apare nimic... Ventilatorul placii functioneaza. De la ce e? Monitorul stiu sigur ca e functional. Nu pot testa pe placa integrata pentru ca placa mea de baza are doar dvi digital si adaptorul acela e scump si nu prea se gaseste. Sa fie placa video devina sau altceva? Ma scuzati daca nu am scris corect gramatical, am scris de pe telefon.

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Poate este suficient doar sa scoti placa video si s-o asezi bine inapoi, fixand si surubul de la placa metalica din spate (sa nu se miste).

Placa video se poate testa doar prin inlocuire: ori o bagi in alt calculator, ori pui in locul ei o alta placa, verificata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează