| BoneShiver a întrebat:

De ce inca se mai pirateaza windows? Am observat ca inca il poti descarca (updatat pana in Martie 2020 inclusiv) de pe diferite site-uri pentru piratat.

Care este avantajul comparativ cu descarcarea de pe site-ul oficial?

PS: pentru ambele cazuri, ma refer la activare cu keygen, nu cu licenta happy

6 răspunsuri:
| Ineys a răspuns:

Te simti mai bad boy facand asta.

| Simpatik a răspuns (pentru Ineys):

Sa simti adrenalina cum ar zice jucatorii de fortnite, genul care merg in supermarket iau o napolitana o mananca si apoi o platesc, dar a fost misto senzatia ca in gand nu a vrut sa o plateasca si asta i-a dat acea adrenalina identica cu piratatulwinking

| danutzu96 a răspuns:

Daca nu detii o cheie valida cumparata e tot aia. Fie ca descarci de la Microsoft, fie ca o faci de prin alte locuri dubioase si bagi dupa un activator tot aia e. Un + ar fi ca descarcand de la Microsoft ai "garantia" ca nu ai ceva rau intentionat adaugat in imagine.
Recomandarea mea daca nu ai bani de licenta de Windows instaleaza Linux Mint, Ubuntu, Fedora, CentOS sau ce vrea sufletelul tau. Sunt gratis si daca nu te joci prea mult nu o sa simti lipsa Windowsului. Si daca te joci, sunt o gramada de jocuri pe Steam care suporta Linux, asa ca ai ce sa te joci.

| BoneShiver explică (pentru danutzu96):

Linux este net depasit de windows in materie de jocuri, cu toate ca a evoluat foarte mult recent, print DXVK, proton si suport din partea comunitatilor precum steam, lutris, protondb s-a.

Pentru un sistem high end, aceasta diferenta poate nu e notabila (ce ti-e 90 fps vs 110 fps pe un monitor care oricum are 60hz si tu folosesti V-sync) dar pentru un GTX965M... Intelegi ce zic happy

Apropo, sunt surprins ca nu ai zis nimic de PopOS, MxLinux sau Manjaro

| AlexMh a răspuns:

Salut! Probabil fiindca il descarci mai rapid de pe tracker and time is money. Orice metoda de activare ai alege e la fel in ambele cazuri. De asemenea mai sunt si persoane care nu stiu de existenta lor pe site-ul Microsoft sau de tool-ul de download and usb al lor. Spor!

| Stef98 a răspuns:

Salut,
Piratarea sistemului de operara inca se mai practica, din diverse motiv fie ca vorbim despre permisiunea celor de la Microsoft, Windows-ul nu ar fi avut o baza atat de larga de utilizatori. Iar un alt motiv ar fi ca Windows-ul ar putea fi customizat cu anumite modificari pe ici pe colo (cineva ar opta ca driverele pc-ului sau sa e integreze in imaginea ISO, sau chair update-urile de securitate, mai mult anumite programe integrate se instaleaza automat in background, sau chiar stergerea unor serivici pentru a oferi o oarecare viteaza mai sporita.

Personal iti recomand sa eviti sa site uri de piraterie pentru a descarca imagini de windows, pentru ca acestea pot fi implati virusi, troieni, samd deoarece sunt mai greu de depistat de catre AV.
Mergi pe site-ul Microsoft si cauta Media Creation Tool, si iti creezi o imagine de Windows sigura.
Activarea cu keygen nu prea functioneaza deoarece daca Microsoft elibereaza un update care rezolva acea vulnerabilitate. Licenta este automat stearsa.
Si nu doar atat programele de acest tip vin la pachet cu troieni, virusi s.am.d.

Poti sa folosesti mai bine o imagine de windows oficiala de pe site-ul lor. Si fara sa mai activezi Windows-ul.