| mirel1983 a întrebat:

Salut.De ce se restarteaza calculatorul (nu porneste) cand pun memoria intr-unul din sloturile 3 sau 1, la 4 si 2 merge fara probleme.Multumesc.

4 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Placa ta de baza este in sistem dual. Pe sloturile 1 si 3 merge un anumit tip de memorie. Pe sloturile 2-4 merge alt tip. Daca spuneai denumirea placii de baza te ajutam mai mult.

| FBCOMMARYWSBOSS a răspuns:

Depinde de placa de rami. Din ce stiu, sunt unele placute care merg fara probleme in 1 si 3 iar cand le muti in 2/4 incepe sa piuie.

Cand faci upgrade, intotdeauna este bine sa ai mai multe placi la indemana. Sau joaca-te cu combinatiile pana gasesti pe cea buna. Eu asa am reusit... dupa o jumata-te de ora cu 8 placi de rami, am gasit combinatia in care nu se mai reseta, si a luat-o direct, am intrat in bios si imi arata total :]

Succes!

| mirel1983 explică:

Va multumesc pentru raspunsuri, de vina a fost 3 pini de la procesor (indoiti).

| mihai69 a răspuns:

Placa de bază e făcută să lucreze cu RAM în perechi. Dacă pui doar o baretă, aceasta e musai să fie pe acele sloturi unde ai observat și singur că merge. Ai fi aflat asta cu siguranță dacă citeai manualul. Sau (dacă l-ai citit și NU scrie) - înjură producătorul că nu e în stare să documenteze produsul cum trebuie.