| Kalone a întrebat:

Salut! De ceva timp,PC-ul meu a inceput sa fie insuportabil. Face un sunet din unitate(Nu pot sa il exprim,e ceva gen cand citeste un DVD sau un CD)Dupa care se blocheaza,iar cand isi revine scoate un sunet de parca s-ar arde, ca la scurt-circuit.L-am trimis la service, Au zis ca l-au testat 24 de ore, ca au testat tot,dar cand am intrat pe el facea acelasi lucru.Tin sa mentionez ca PC-ul imi mai da dese ori bluescreen,ceva gen o data pe zi.

Va rog, ajutati-ma! nu e ca si cum daca se blocheaza imi iese din Smite, dar se blocheaza din 5 in 5 secunde, uneori nici 5 secunde nu sta deblocat..Si pe smite,si pe tot,si cand il aprind, si intra in desktop, se blocheaza.

Componentetonguerocesor:AMD A6400K 3.900 GHz
Placa de baza:GIGABYTE
Placa video:Radeon HD
Rami:6 GB
OS:Win 7 Aero Blue 64 bit

I-am instalat si unui prieten de al meu acest OS, dar la el nu e nici o problema..Va rog ajutati-ma

Dau funda la Raspuns Eficient

Răspuns Câştigător
| DryIce a răspuns:

Da fix, eu am hdd extern de 500gb pe care tin data (in case of trojans), si un ssd intern de 120gb luat cu 250 lei pe care ocup maxim 50gb. Acum e la moda sa vezi filme pe net nu se mai downloadeaza. Practic nu mai e nevoie de spatiu ca inainte. Muzica pe youtube playlist direct. Sincer eu nu vad rostul la hdd de 1tb, acum si 120gb mi se par multi happy cu 1200 lei iei ssd de 500gb. Oricum faza e "cred eu" e un virus care distruge hardurile, le strica la voltaj ceva. In continu se strica harduri la toata lumea unu dupa altul. Inainte tineau mult, acuma imediat sunt gata. Deja e teoria conspiratiei, uite eu nu mai fac updaturi veac si nu mai am probleme cu hardware. Parca la toti ni s-au stricat hardurile deodata, mie luna trecuta mi s-a ars, la un prieten acum 2 saptamani, deja e prea de tot. Sigur e ceva virus.

10 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Se duce HDD-ul. Si ce daca are 3 luni? Poate sa moara din prima zi cand il pui.

| DryIce a răspuns:

ITI MOARE HARDU! Ia un ssd! greu asa-i? cand caraie e de la hard, ele nu tin mai mult de 3/4 max 5 ani.

| Kalone explică (pentru DryIce):

Partea proasta e ca PC-u nu are nici 2 ani, iar hardul a fost schimbat acum 3 luni prietene.

| Arthiom a răspuns (pentru Kalone):

Da dar DryIce are dreptate. Sunetele alea sunt scoase doar de un hdd care e pe moarte, iar sunetul acela ca atunci cand citeste un cd/dvd este scos de discurile hardului care se opresc din rotit, apoi pornesc iar, din cauza asta ti se si blocheaza ecranul. Daca spui ca hardul a fost schimbat acum 3 luni, mai ai o sansa, schimba cablul de date de la hard la placa de baza. De obicei e un cablu sata http://www.videk.co.uk/shopimages/sections/thumbnails/3118-0.3.jpg sau mai poate fi cablu ata https://img2.owcnow.com/imgs/ndesc/owc_cblide1333i/owccblide1333i_hero.jpg. Daca si dupa ce schimbi cablul face la fel, atunci imi pare rau dar trebuie sa schimbi iar hardul.

| Arthiom a răspuns (pentru DryIce):

Un ssd este cea mai buna alternativa la un hdd, problema cu ele este ca sunt foarte scumpe, si nu oricine si le permite, daca nu are propriul loc de munca sau o sursa de venit consistenta. E cam ciudat sa ceri de la parinti vreo 1200 lei ca sa iti iei un ssd.

| Arthiom a răspuns (pentru DryIce):

Pai da dar cui are nevoie de spatiu, de exemplu mie care fac lucrari grafice... Alea ocupa ceva +unele jocuri care au vreo 50gb fiecare. Am un ssd de 500gb si sunt foarte multumit de el. Totusi, treaba asta cu stricatul hardurilor e cu adevarat ciudata.

| Kalone explică (pentru DryIce):

Multumesc ca mi-ai dat si varianta de virus! Era ceva care imi oprea hard-ul, am instalat bitdefender si l-a detectat, R I P Virus.Dar acum am alta problema
Deoarece PC-ul a fost reformatat, am instalat driverele, dar nu am Direct3D enabled, nimic de acolo enabled si nu pot juca nimic, am toate driverele up to date, dar fara rezultat. Direct X 11 instalat, fara rezultat. Daca m-ai ajuta si cu asta ti-as ramane pe veci recunoscator, oricum meriti Funda!

Multumesc din nou, DryIce!

| DryIce a răspuns (pentru Kalone):

Vai mersi, placerea mea, ajut si eu lumea, fac si eu ceva in viata cu folos =) npc. " Direct3D enabled" nu e driverul de placa video? trebuia sa mearga daca ai driverul. Instaleaza nVIDIA inspector si da-mi un print screen sa vad power states si clockuri, am m-ai ajutat cu asta pe mai multi si a mers, daca ai probleme cu driverul va trebui sa cauti unul anterior si stabil, astea latest sunt de multe ori instabile. Eu stau tot cu v 364.51 ca asta e stable si are good rating.

| Kalone explică (pentru DryIce):

Scuze de deranj, nu mai conteaza.Nush ce Dumnezeu i-am facut da i-am facut.IMI SCRIE ENABLED LA TOATE happy

| MyNameIsJohnny a răspuns:

E ventilatorul! Mi s-a intamplat si mie!