| ApexGeneral a întrebat:

Salut deci initial am avut 64 mb pentru video dedicata si dupa ce am pus de la 64 mb la 512 mb in BIOS(Intel hd graphics) nu am vazut nici un schimb in performata in jocuri.

Răspuns Câştigător
| Zuzu1991 a răspuns:

Alt AMARAT care a luat drept buna mitul IMBECIL ca daca ai mai mult ram la placa video ai performante mai mari in jocuri

performanta in jocuri depinde 90% NUMAI de cip-ul placii video, restul depinde numai de faptul ca, calculatorul nu are chestii tampite care sa il traga in jos (de gen am placa video 2021 dar placa de baza pe ddr2)

insa nu iti face probleme, mitul asta IMBECIL e atat de inradacinat ca producatori de placi video au ajuns sa profite aberant, de gen o placa video absolut amarata, dar, pretul e ridicat pentru ca "jmecherii" de producatori au bagat 8G de ram in ea... ram-ul e ieftin si sunt o tona de idioti care pun botul, ca uite ce placa video "tare" daca are atata ram

| ApexGeneral explică (pentru Zuzu1991):

Nu e adevarat deci cip-ul face la fel de mult lucru ca si vram-ul deci vram-ul transmite informatii catre cip si el le proceseaza cu cat mai mult vram ai, cu atat iti trebuie un cip mai puternic/rapid (P.S vram-ul transimte informatile care ii trebuie pentru a reda imagini).
Vram-ul contine:texturi, tampon de cadre, hărți de umbre și informații de iluminare etc.
Pentru ca e mai rapid sa traga de memoria aceea rapida de langa ea decat sa ia de la alte componente.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru ApexGeneral):

Cipul nu face la fel de mult de lucru cu vram-ul
cip-ul e SINGURUL CARE FACE LUCRU
in vram doar se stocheaza si citeste informatie
asta e ceva de gen 0.001% din procesarea intr-o placa video

e ca si cum ai spune ca ai o statie de epurare a apei si ai avea un baraj care face un lac de 500 de tone de apa

daaaaaaaaaaar daca ai avea un lac de 5milioarde de tone de apa ar mege mai repede... ZAU?!?

daca statia proceseaza 450 de tone pe ora, poti sa ai toate oceanele de pe pamant ca TOT NU VOR MERGE MAI REPEDE, punct, PUNCT, PUNCT

acum nu mai esti virgin, ti-am dovedit ca mit-ul vietii e o PROSTIE, si repet, sunt producatori de placi video care profita de oameni ca tine care cred pana in panzele albe ca asa un mit imbecil "trebuie" sa fie real

| ApexGeneral explică (pentru Zuzu1991):

Nu am chef sa scriu articole si sa ma cert cu tine.
Pace.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru ApexGeneral):

"acum 13 ore | ApexGeneral explică (pentru Zuzu1991):
Nu am chef sa scriu articole si sa ma cert cu tine."

atunci nu mai sustine aiureli, intrebarea in sine dovedeste negru pe alb ca, daca ai mult mai multa memorie nu te ajuta CU NIMIC!

cand e EVIDENT ca nu ai argument, EVIDENT ca "nu ai chef sa te certi"

7 răspunsuri:
| Popa482 a răspuns:

Salut! Păi, în primul rând, discutăm despre placa integrată, nu despre una dedicată, deci clar că ar trebui să ai pretenții minime la capitolul jocuri. Plăcile video dedicate sunt create și pentru jocuri, de unde rezultă că performanța oferită este incomparabilă cu cea integrată. Totodată, mai depinde și de specificațiile calculatorului (procesor, RAM).

| Alexnic0702 a răspuns:

Salut,
Placa video integrata nu este foarte performanta, indiferent de MB alocati. Daca ai un PC incearca sa cumperi o placa video dedicata si o sa se simta diferenta. Totusi depinde foarte mult si de procesorul si de memoria RAM pe care o ai la PC/laptop.

| ApexGeneral explică (pentru Alexnic0702):

Am un i3-2120 si 8 gb ram 3. 3GHz.
planuiesc sa iau o carcasa noua si findca iau o placa video dedicata mai bine as lua una mai buna cam de 4gb