|

Salut eu vreau sa imi instalez ubuntu pe pc dar nu sunt lamurit cu niste chesti partitiile deci am citit pe net dar nu prea am intelesdeci primul lucru ce trebuie facut e sa avem 3 partiti/swaphomein aceste 3 partiti nu inteleg cat spatiu sa pun de exemplu la / stiu ca este rootul dar nu stiu cat sa pun la swap instalezi programele si tot nu stiu cat sa pun la home se pune restul de spatiu ramas deci imi explicati si mie uitati detalii despre pc meu4GB RAM250GB HDD

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| explică:

Nu te obosi tu ca sa faci partitii...lasa Ubuntu sa si le aloce automat din programul de instalare! Este o optiune care sterge tot hardul si apoi instaleaza Ubuntu peste tot.
Daca ai date importante pe hard, copiaza-le undeva in prealabil si dupa aia instaleaza Ubuntu.
Alocarea spatiului se poate face si manual, swap-ul trebuie sa fie cat cantitatea de memorie instalata.
Ai 4 GB RAM, deci swap-ul = 4 GB
Root-ul trebuie sa fie minim 10 GB, iar home-ul, restul spatiului unde iti vei depozita fisierele personale.

2 răspunsuri:
| explică:

Am uitat sa-ti zic sa instalezi o distributie bazata pe Ubuntu fiindca vine cu mai multe programe decat Ubuntu original.
Poti instala Linux Mint sau PinguyOS, de la avatarul meu, sau chiar si altele, vezi la Distrowatch dot com. Toate-s gratuite!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce mă bucur că am trecut și eu prin asta.
1. Dacă vrei să îți facă el partițiile bifează prima căsuța... Și după, celelalte de mai jos mai mici (nu mai știu exact ce scria dar știu că te ajută să facă el partițiile.)
2. Dacă ții neapărat să le faci tu ai aici step-by-step cum și cat sa pui pe fiecare partiție :http://askubuntu.com/......stallation
Sper că știi engleză.
E tot ce am putut face.
Cu plăcere!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează