|

Salut!

Există și alte formate, dacă se poate mai clare, aparte de GIF în care să ai imagini dinamice? Am găsit că există apng, am convertit un gif în apng doar să văd cum iese și a rămas imaginea statică.png.Și știți voi cumva ceva animații care să aibă claritate video extrem de bună?

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Fisierele GIF sunt un format care contin "imagini" speciale.
Au proprietatea ca, imaginile sunt animate de un mini-program inclus in fisier (din acest motiv pot fi si virusati) sau pot vizualiza si imagini (partial) "transparente".

GIF-urile miscatoare contin o secventa de imagini, asemenea filmelor. Calitatea este data de rezolutia imaginilor care il compun.

Nu cunosc limitele dimensiunilor si rezolutiei unui fisier GIF, dar stiu ca marimea fisierului este in functie de rezolutia si numarul pozelor pe care le contine (din acest motiv, fisierele GIF sunt optimizate atat la numarul culorilor, cat si al dimensiunilor pozelor si durata de rulare.

Exista multe editoare GIF, dar si convertoare din film in GIF, multe sunt si online.
http://ezgif.com/video-to-gif
Pe acest site poti crea GIF-uri din filme pana la 100Mb.

| a răspuns:

Daca ai deschis fisierul apng intr-un editor de poze, e posibil ca acesta sa nu redea formatul creat. Cel mai bine verifici GIF-ul si apng-ul intr-un browser, sa vezi daca l-ai creat bine sau nu.winking

| a răspuns:

Creezi un slideshow in
ProShow Producer sau PictureToExe
si il salvezi ca fisier executabil pentru PC.
Calitate ca la mama acasa pe bluray-ul 4K (daca materialul folosit (adica imaginile) e de buna calitate).

Sau creezi un fisier video mpeg din aceleasi 2 programe.

| a răspuns:

Salut, daca te referi la un format care sa il poti pune pe orice pagina web care sa interschimbe frameurile intre ele incat sa iasa imagine dinamica, nu cred ca exista alt format.
GIF vine de la Graphics Interchange Format. Adica se schimba frameurile in pozitiile date, iar PNG vine de la Public Network Graphics de aceea PNG va ramane static mereu desii fata de JPEG (Joint Public Expert Group) PNG-ul poate avea fii un shape(adica nu are background si se vede doar subiectul).
Si GIF-ul poate sa aiba o calitate extraordinara, daca e facut cum trebuie, in after-effects, premiere, photoshop, etc...