| Fcdb_Gabriel_1989 a întrebat:

Salut grup.Am si eu un laptop Acer e5 572g varianta I5 si de ceva vreme abia se mai aprinde ecranul, face cateva flash-uri si dupa se aprinde(cineva mi-a spus ca, cat de curand se va duce placa video). Intrebarea mea ar fi daca se poate schimba placa video.Va multumesc!

Răspuns Câştigător
| Simpatik a răspuns:

Cel mai bine mergi si ceri parerea unui specialist de la un service It care se ocupa cu reparatii laptopuri in primul rand.
Placa video nu se poate schimba la laptopuri decat daca ai acelasi model si scule necesare deci slabe sanse, nu e ca la PC arunci piesa defecta/arsa si pui una noua plug and play.
Dar cel mai bine cere sfatul unor specialisti, e nevoie sa mergi cu latopul sa isi poata da seama care-i problema, noi ne putem da cu parerea dar nefiind in fata noastra nu putem sti de la ce e.

1 răspuns:
| Harfagre a răspuns:

Legenda spune că nu toate laptop-urile modelul ăsta au ecran cu LED, se pare că unele ar avea ecran CCFL (lămpi cu catod rece). Dacă e adevărat și dacă al tău e cu CCFL, atunci ar putea fi mai probabil defect inverter-ul. Lămpile cu catod rece au nevoie de 800V pentru funcționare, iar acești 800V sunt obținuți printr-un inverter.