| Robert131 a întrebat:

Salut! Imi poate explica cineva care e faza cu ssd? Adică din ce am înțeles nu poti pune jocuri pe el ca pe hdd? Și dacă nu poți, în laptop unde sa pun și ssd si hdd

10 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Poți pune orice pe el
Unele laptopuri au loc pentru 2 discuri, altele pot găzdui un M2 pe lângă cel original, la altele se poate scoate unitatea optică și se înlocuiește cu un adaptor.

| Impersonal a răspuns:

Poti pune orice, este tot un mediu de stocare.
Modul de functionare al cipurilor a fost un impediment la inceput, contrar HDD-urilor ale caror platane puteau fi scrise si rescrise in voie, SSD-urile aveau un numar limitat si destul de mic de scrieri pe care le puteau efectua pana incepeau sa dea rateuri.
Acum, tehnologia a evoluat, cipurile din SSD-uri suporta mult mai multe scrieri, deci frica de rateuri in urmatorii ani (de la achizitie) ar trebui sa fie eliminata.

Cele mai multe laptopuri vin cu cu un singur port SATA, unde fie alegi sa pui un SSD, fie un HDD, iar altele vin cu un port SATA si un port M2/NVMe pentru SSD-uri, sa poti pune un SSD si-un HDD.

| Frank51 a răspuns:

SSD-ul are viteze mari, dar din pacate inca este scump si are spatiu mic in comparatie cu HDD-ul de aceea inca se foloseste HDD pentru fisiere mari precum jocurile. Daca iti cumperi un SSD echivalent la capacitate cu HDD atunci practic nu mai ai nevoie de HDD si poti pune absolut tot pe SSD.

| PainTech a răspuns:

Poti pune ce vrei tu, exact ca un HDD.
Diferenta majora (pentru care majoritatea aleg SSD) consta in faptul ca pe SSD ai viteza de citire/scriere mai mare, lucru care te ajuta enorm la deschiderea calculatorului si a programelor.

| Zuzu1991 a răspuns:

"Adică din ce am înțeles nu poti pune jocuri pe el ca pe hdd"
de unde DRACU' ai inteles tu asa ceva?!?
si tin sa subliniez cuvantul "dracu" pentru ca, cred ca cineva si-a batut joc de tine

este EXACT INVERS, marea majoritate a jocurilor din ziua de azi nu merg DECAT de pe ssd (si aici tin sa subliniez cuvantul jocuri, nu joculete)... NOOO SHlT, de pe hdd intram in World of WarPlanes cu aproape 2 minute dupa ce a inceput runda, dar de pe ssd, asteptam dupa ceilalti

| cfrtobias a răspuns:

Din cate stiu eu ssd e sa ai viteza la PC mai buna + cu ram, si hdd pentru jocuri etc. sau daca pui jocuri in ssd ar fi vorba ca se misca mai repede, doar poate de e folosit ssd mult se strica mai repede, da poate iti explica altcineva si altfel

| cfrtobias a răspuns:

Https://www.go4it.ro/......-13775581/ poate citesti si aici sau pe google

Răspuns utilizator avertizat