| azeppellin a întrebat:

Salut,in subsolul blocului este curent de 24 V,am incercat sa conectez un bec economic si nu se aprinde,dar cele incandescente se aprind, care ar fi problema? Si cum as putea sa fac sa mearge becul econimic in subsolul blocului?

Răspuns Câştigător
andreia67
| andreia67 a răspuns:

Nu poti folosi un bec proiectat pentru tensiunea de 230V la tensiunea de 24V, indiferent de tehnologia cu care e construit. Este adevarat ca un bec clasic (incandescent) se va inrosi un pic cuplat la 24V dar becurile economice (fluorescente cu starter si balast electronic) cat si cele LED nu vor functiona deloc.
Cauta sa cumperi un bec cu fasung normal E27 proiectat pentru 24V, ar trebui sa gasesti la magazinele specializate in instalatii electrice si prin magazine mari de bricolaj gen Dedeman, Leroy Merlin, etc. Tehnologia conteaza mai putin, trebuie sa fie proiectat sa functioneze la 24V.

| azeppellin explică (pentru andreia67):

Si daca pun fasung normal E27 proiectat pentru 24 V merg becurile economice de 230 V?

| andreia67 a răspuns (pentru azeppellin):

NU merg. Iti trebuie un bec proiectat pentru tensiunea de 24V dar cu fasung normal E27. TENSIUNEA este importanta aici. Tu ai facut electricitate la fizica in generala si in liceu? Un bec proiectat pentru 230V va functiona pe reteaua electrica normala de 230V si nu in zone cu risc de electrocutare unde se foloseste tensiunea de 24V. Ti-am spus de fasung ca sa cauti un bec cu fasung normal nu becuri auto sau de alt tip care sunt tot pe 24V.

| mihaicelsfant a răspuns (pentru azeppellin):

Daca ai bec de 24 si pui la 230 pusca. si daca e invers nu are destula putere sa arpinde. si nu merge la de 24 la 230

5 răspunsuri: