|

Salut, în ultima vreme am o problema cu pc, pâna sa îl desfac si să-l curaț nu aveam nici o problema ( Cu ram-ul mai exact) pe placa de baza am 4 slot-uri, am desfacut pc-ul, l-am curațat de praf apoi dupa ce am montat componentele inapoi, nu mai imi boot-a cu 4 gb ram, am testat fiecare modul de ram, având idea ca poate s-a ars unul dintre ei, pe slot1 și slot 3 functiona, dar pe 2-4 nu mai boota, am dat reset la bios, m.am uitat sa vad daca este impuscat slotul, am inversat rami intre ei și nimic, nu mai știu ce sa îi fac, si totuși nu aș vrea să îl duc la reparat, Daca are cineva o idee de aș putea face în privința asta e ok... Funda

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Salut, problema asta am avut-o si eu si inca o am la un calculator pe care il tin pe post de server acasa.
In primul rand cauta alcool izopropilic sau chiar merge si cu spirt sa cureti pinii de la modulele de ram. Este posibil sa nu faca contactul bine. Curata si cu o pensula sloturile de ram de pe placa de baza.
Incearca asa si s-ar putea sa meraga. In timp pinii de la ram (mai ales la placile de baza mai vechi) se degradeaza.
E posibil sa ai si un scurt pe placa de baza, aici ai nevoie de un electronist. Daca te duci cu el la un service de "cartier" o sa iti spuna: "schimba placa de baza" laughing.
Eu am avut problema asta si am, am avut 4 placute de 2 gb fiecare, suporta 8 gb ddr2. Mergea ocazional, cateodata se restarta si nu mai mergea, daca scoteam o memorie dupa mergea, inversam intre ele sa mearga un timp si iar nu mai mergea s-a.m.d. Mi-am dat seama ca e un scurt inauntru si nu am stat sa il fac, ma multumesc si cu 4 gb de ram pentru ca nu e calculatorul meu principal si il folosesc ocazional, chiar ff rar.
Sper ca ai inteles ideea, daca nu merge curatat cu alcool si tot la fel face, nu ai ce sa ii faci si este de natura electronica, e posibil sa fie un scurt ceva acolo si trebuie sa se uite un electronist. Probabil trebuiesc schimbate sloturile sau refacute lipiturile de pe placa de baza. Sincer chiar nu stiu. Oricum vezi sa merite reparatia.
Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Evolution):

Mersi frumos, chiar o să incerc și metoda ta, dar chestia pe care nu o înteleg, pana sa curat slot-ul nu aveam nici o problema.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poate că nu ai apăsat suficient de tare pe plăcuța de RAM ca să intre bine în slot. Aseaza-le iarăși ca prima dată când funcționau și apăsă tare pe fiecare în parte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonimg):

M-am asigurat foarte bine ca toate placutele au intrat in slot, dar cand il pornesc îmi afișeaza o imagine neagra și nu se întâmplă nimic, nici speaker nu se aude

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează