| 1Me9 a întrebat:

Salut,in ultimul timp am devenit din ce in ce mai anxios si paranoic din cauza unor probleme de ale mele.

Ca sa trec direct la problema: tatal meu a zis sa mi dea o baterie externa ca sa mi incarc telefonul noaptea cand stau in pat..intrebarea mea este: Poate sa fie modificata bateria asta externa astfel incat sa mi se copieze fisiere din telefon ca mai apoi sa fie downloadate? (Nu am o relatie prea buna cu el si chiar sunt curios de acest lucru)

10 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Daca e asa de geniu malefic poate sa te spioneze folosind reteaua wi-fi de acasa, nu are nevoie de power bank uri modificate.

| anonimg a răspuns:

Eu cred ca poate sa existe asa ceva.
Asta este cu camera: https://www.emag.ro/......DKQQLWBBM/
Nu am gasit ceva pentru copierea datelor din telefon. Dar asta nu inseamna ca nu exista.
Pentru linistea ta, conecteaza acumulatorul la pc prin acel cablu usb. Te uiti la pc sa vezi daca iti apare ca o partitie in My Computer (ca un stick/card de memorie). Sau vezi ce mesaj iti apare pe taskbar (pe bara de jos de la windows) atunci cand conectezi acel power bank la pc/laptop.

| Nevermore a răspuns:

Lol

| nicu991 a răspuns:

Descarcarea de date dintr-un telefon nu functioneaza simultan cu incarcarea. In afara de acest aspect, in mod normal apare notificare de conexiune usb pe telefon.

| SporeBox a răspuns:

Nu sunt un geniu al informaticii si nu stiu ce ar putea face niste minti savante dar cum ai ajuns la ideea ca tatal tauar putea sa modifice o baterie externa ca sa iti copieze datele? Adica atata timp cat nu lucreaza la CIA si nu are acces la echipamentul lor nu cred ca poate sa faca rost de asa ceva. Plus de asta crede-ma, sunt metode si mai usoare de a pune mana le telefonul cuiva decat sa dai milioane de dolari pe gadgeturi din filmele sf doar ca sa vezi ce are fiu-tu prin telefon. Daca chiar nu iti dau pace gandurile doar sterge-ti istoricul de cautare si mesajele private. Datele pe care vrei sa le ti ascunse poti sa le copiezi pe un stick pe care sa il ascunzi undeva, fii inventiv.

| 1Me9 explică (pentru SporeBox):

Nu e vorba de el, ci un prieten de al lui care face de astea.

| mustafateke7 a răspuns:

Bună! Nu sunt un mare informatician dar stiu cateva lucruri si despre aceasta tehnologie. Mi-ar fi destul de greu sa imi imaginez ca o sa iti fure fisiere din dispozitivul tau mobil cu ajutorul acestui gadget deoarece ar trebuie sa iti afiseze pe ecranul telefonului acest proces. Dar nu inseamna ca este imposibil. Sfatul meu este sa o desfaci in cazul in care poti, iar daca are doar niste baterii in ea conectate cu niste fire, inseamna ca este in regula, in caz contrar, scapa de ea.
Te-as ajuta mai mult daca ai atasa si o poza cu acea baterie externa

| Biciclistul5242 a răspuns:

Chiar esti paranoic! Si eu am fost!
E foarte nașpa, te intelegsad
Eu am cumpărat o bicicleta scumpă și tin foarte mult la ea, mereu am avut impresia că daca cineva nu reușește să o fure o sa faca ceva cu ea sa nu pot nici eu sa umblu cu ea!
Dar mi-a trecut

| isalina a răspuns:

Da, mai exact juice jacking se numeste.

| isalina a răspuns (pentru isalina):

Https://github.com/csammis/USBCondom
e un cod din 2017, ar trebui sa te ajute sa previi furarea datelor prin aceasta metoda, insa depinde si de modelul telefonului. sper totusi sa te ajute macar putin