|

Salut. Inainte de a-mi cumpara acest procesor, (Phenom x4 975), aveam un AMD Athlon x2 220. PC-ul meu e o vechitura (Emachines El1352), varianta cu 4 RAM. M-am uitat pe net pentru un procesor AM3 si cum ele nu se mai fabrica normal ca am luat unul la mana a 2-a de la un magazin de prin Timișoara de se ocupa cu PC-uri. Il montasem la inceput, i-am pus pasta, cooler-ul a rămas cel stock deoarece chiar nu am vrut să mai investesc intr-o asa vechitura, are 4500 RPM, în fine, am montat etc, cand stăteam degeaba pe browser era maxim 10% utilizat si 38 De grade. Cand intram in jocuri cu cerințe mai mari, direct 68-73 grade. Cum ieșeam din joc, direct 38 de grade, fără să-mi facă probleme. PC-ul are o carcasă de asta micuță, nu din aia mare si normal ca se încălzește mult mai tare. Si am zis azi sa pun celălalt procesor sa vad cum e cu temperatura, doar ca, după ce i-am pus pasta, montat cooler, etc, intru in task manager si vad ca atunci cand mișc doar mouse-ul e 40-50% utilizat. Si merge greu. I-am dat un reinstall la Windows 7, degeaba. La fel. Am zis sa o las balta, am pus inapoi Phenom-ul, am dat sa instalez din nou Windows-ul, dar când aproape sa se termine de instalat, pac, s-a oprit PC-ul. Pornesc din nou, intru in task si iar se închide. Pornesc iarăși, intru in BIOS, ce sa vezi, 115-120 grade, scade la -6 instant si se închide. Procesorul l-am montat corect, pasta nu e nici mult nici putina, coolerul il e așezat cum trebuie, bip-ul cand se deschide PC-ul e prezent, nu se aud zgomote, nici nimic. Nu pot boota de pe stick Windows-ul pentru ca se închide PC-ul si chiar sa stea deschis, imi apare o eroare si imi apare pe fundal desktop-ul si un CMD. Vreo idee?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Fa un stress test la fiecare, probeaza pe alta placa de baza, si fa update la placa ta de baza, vezi sa nu ai incompatibilitati. Daca vrei sa rezolvi ideea cu pc-ul (nu cu procesorul), cel mai probabil ai nevoie de-o alta placa de baza, sau o rescriere de bios, sau un reset cmos (asta in cazul in care chiar nu sta deschis si e de la asa ceva, nu de la alta piesa fizica; exp: nu iti da boot pe display).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poate ca nu face bine contact procesorul cu placa de baza, poate ca s-au murdarit contactele pe procesor sau pe placa de baza, poate s-a stricat placa de baza ca e sensibila la descarcari elecrtostatice si daca se lucreaza fara bratara antistatica, daca nu se scot toate cablurile de la calculator, e posibil sa se mai strice cate ceva. Trebuie vazute contactele sa fie curate pe spatele procesorului, dar mai greu e la placa de baza unde are contacte flexibile greu de curatat. http://www.youtube.com/watch?v=vQolAHf6a2M

Eu n-am curatat socketul niciodata, dar cred ca e ok ca in videoclip. Daca procesorul e bine curatat inainte de a-l instala si nu-i atingem contactele cu mana, socketul se pastreaza curat. Macar procesorul trebuie bine curatat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Incearca cu un CD sa instalezi windows

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează