| KLiNK a întrebat:

Intrebarea asta este pentru cei care se pricep cat de cat la calculatoare. Deci, am o problema destul de grava cu pc-ul. Navigam pe internet si de-odata mi s-a oprit calculatorul dupa ce a afisat un blue screen of death. Mi s-au mai intamplat astfel de lucruri pe care le rezolvam cu un restart. Am restartat pc-ul iar monitorul nu imi afisa nici o imagine, cu toate ca unitatea mergea. Mi s-a mai intamplat si lucrul acesta prin vara, deci stiam ce am de facut. Am resetat cmos-ul, am scos placutele ram, am apasat timp de 30-60 sec pe butonul power. Am incercat sa pornesc pc-ul dar tot acelasi lucru intampinam. Vara trecuta l-am rezolvat cu metoda asta... In fine, am pornit pc-ul fara placute ram..ca sa verific placa de baza. Am primit un beep lung, deci placa de baza nu era arsa sau ceva de genul. Daca pornesc pc-ul cu jumperul CMOS setat pe CMOS reset primesc 2 beepuri scurte si inca un beep scurt. Pe pagina oficiala a bios-ului meu scrie ca 2 beepuri inseamna "ram parity error" si 1 beep inseamna "dram refresh failed". Daca pornesc pc-ul cu jumperul setat normal nu face beep-uri, dar are promblema mentionata in primele randuri scrise. Chiar nu stiu ce sa-i mai fac. Monitorul merge, nu este defect si nici placa video nu are vreo problema. Sursa nu am incercat sa o schimb, dar nu cred ca ar putea fi de la sursa.
Deci, aveti idee ce are? Am mai avut problema asta dar l-am rezolvat rapid...acum nu merge sa-i mai fac nimic.
Multumesc anticipat in cazul unui eventual raspuns!

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Sunt mai multe posibilitati, care se depisteaza prin inlocuirea pieselor cu altele cunoscute ca fiind bune:
1. Condensator defect - pe placa de baza uite-te atent daca nu este umflat careva din condensatoare (in special cele mai mari, din jurul procesorului si memoriilor)
2. Memoriile RAM - incearca-le cate unul in primul slot
3. Placa video - se scoate din slot si se aseaza bine inapoi
4. Sursa de alimentare - se incearca cu alta sursa
5. Placa de baza sau procesorul defect - se poate depista doar dupa eliminarea tuturor altor posibilitati, la un service.

In fiecare caz se scoate intai stecherul din priza, se lucreaza in calculatorul nealimentat.

1 răspuns: