|

Salut! La jocuri PC, ce sunt "Vsync" si "Work in Progress" si "Anti-Aliasing"? FUNDA!

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Vsync-sincronizeaza fps cu rata de refresh a monitorului. nu e legat de performanta
daca ai 61 cu el e nasol, inseamna ca joci in 60Hz si ochii ca piese de schimb cica nu prea se gasesc usor

Work in progress adica se incarca

Anti-aliasing este o metodă de a păcăli ochiul ca o margine zimtata este de fapt neteda.In jocuri in special sansa de a netezi marginile imaginilor duce la creearea unei imagini 3D cat mai realiste. Pe scurt Anti-Aliasing produce o imagine mult mai plăcuta pentru ochi.Cu toate acestea, este un cost de performanţă pentru placa grafică şi foloseşte mai multa memorie video.Deci nivelul de anti-aliasing determină modul în care marginile sunt netezite, cu cat este mai mare cu atat are efecte asupra performantei placii grafice.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Ca să clarific cu V-Syncul, oricâte FPS-uri produce placa ta, monitorul poate decât să afișeze un număr limitat, cele mai multe au 60fps. Totuși, schimbarea nu are loc instant, monitorul ia ecranul rând cu rând de pixeli și îl actualizează la cel mai recent cadru produs de placa grafică, dar se întâmplă așa de repede încât noi abia observăm, însă uneori, când obiectele sau camera se deplasează foarte rapid, se întâmplă fenomenul de ruptură a ecranului( http://imgur.com/mpVWR ) se vede doar pentru o fracțiune de secundă f. mică, dar se vede. V-Sync asta previne, dar îți limitează FPS-ul la 60, ceea ce nu e bine pentru jocuri gen CS:GO, unde fiecare cadru actualizat contează.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LightningShock):

Am 144hz si imi blocheaza la 60 cand activez functia laughing))))))

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vsync - vertical syncronization - blocheaza cadrele pe secunda la rata ta de refresh ex. ai monitor de 60hz daca ai vsync activat nu vei avea mai mult de 60fps
work in progress - in curs de executie
anti-aliasing - nu stiu cum sa explic dar uite un exemplu si da imaginile cu anti aliasing sunt mult mai clare
https://qph.ec.quoracdn.net/main-qimg-10856ecbea4f439fb9fb751d41ff704a

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează