| denisTiky a întrebat:

Salut. Ma poate cineva lamuri si pe mine cum sta treaba cu camerele de supraveghere? Cum functioneaza? Cum poti vedea in timp real imaginile de pe camere, pe telefon sau la calculator? Cum se monteaza si de ce ai nevoie ca sa fie totul ca la carte. Se salveaza undeva inregistrarile? Ai nevoie de spatiu de stocare dedicat pentru ele? Am inteles ca poti pune camere de supraveghere prin wifi. Eu de exemplu, locuiesc la casa, iar cam la 5-6 metri de casa am garajul(unde vreau sa amplasez o camera). Daca camerele sunt prin wifi, iar routerul este undeva prin centrul casei, cum prind ele semnalul de la el pana la aproape 10m distanta (am vazut ca unele au antene care cel mai probabil ajuta sa poti prinde semnal wifi si daca esti la o distanta mai mare fata de router).
Nu am mai avut niciodata camere de supraveghere si de asta intreb, nu am experienta in domeniul acesta.

5 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Nu trebuie sa te lamureasca nimeni,mergi la magazin cumperi si acolo ai instructiuni.
Daca vrei sa vezi pe mobil,atunci aparatul asta de supraveghere trebuie sa fie conectat la intwernet, dci trebuie sa ai acasa internet, altfel nu poti vedea in timp real cum spui tu.
La magazin spui ce vrei si aia o sa stie ce sa iti dea.

Asa ca idee, aparatu ala care are un nume ce nul stiu laughing se conecteaza la internet, la el fiind conetctate camerele,
Tu la telefon trebuie sa ai internet si uite asa vezi in timp real ce iti arata acele camere.
Camerele se pot conecta la routeru ala ce spui si cu cablu, asa ca nu-ti fa probleme.
Iara tu daca ai pe telefonul tau internet poti sa fii si in Australia si pe Luna si vezi in timp real laughing totu merge pe net.
Oirucm daca cumperi aparatul ala acolo iti arata pas cu pas ce sa faci.

| JicaContra a răspuns:

Camera ia imaginea, o baga in recorder, tu bagi aplicatia sau adresa IP a recorderului si vezi imaginea, inregistrata sau in timp real

cat despre distanta pana la wifi, poti ori sa tragi cablu (NU exista camera fara alimentare, deci oricum tragi un cablu) ori sa faci placi de retea care merg prin prizele electrice, ori efectiv sa cumperi un repetitor wifi si sa il pui intre camera si router

| denisTiky explică (pentru JicaContra):

Am descoperit acum ca exista NVR Wi-Fi. Din ce am inteles, la el se conecteaza camerele prin wifi. Ca sa intelegi mai bine, eu am nevoie de asa ceva din cauza ca vreau sa amplasez camere pe o anexa de langa casa, iar tinand cont ca in casa voi pune nvr-ul, nu as fi avut cum sa trag fir din casa pana la camerele de pe anexa. De asta am nevoie de camere wireless. Curent pot sa le trag de la cladirea anexa, asta nu ar fi fost o problema. Dar nu am cum sa trag fir de la camere pana pe casa. Chiar si daca as avea cum sa trag firul, din locul de unde cablul ar intra in casa(printr-o gaura in perete cel mai probabil) trebuia sa il duc pana in camera din casa unde am nvr-ul, monitor, etc. Deci asta ar fi fost prea complicat.
Acum ca am gasit nvr wifi, spune-mi te rog cum se conecteaza camerele? La semnalul de la routerul meu sau emite nvr-ul ala ceva semnale la care se conecteaza camerele? Si nvr ul wifi functioneaza ca si unul clasic? Adica are hdd in el pe care se salveaza inregistrarile si tot, nu? Daca camerele se conecteaza la wifi-ul routerului meu, cum fac ca ele sa prinda semnalul pana la anexa? Am nevoie de ceva amplificatoare?

| JicaContra a răspuns (pentru denisTiky):

Da, si eu am unul, fara intentie, mi-am luat un NAS pentru storage si am vrut unul bun, asa ca mi-am luat Synology iar dupa aia m-am trezit ca pot pune doua camere... improvizate dintr-o tableta si un telefon mobil mai vechi

cum functioneaza: SIMPLU, connectezi camerele la routerul wifi, apoi inregistrezi camerele in NVR, si cam atat
fiecare camera are o solutie de setat wifi, scrie in manualul cu care vine

| asmanKrar a răspuns:

Aoleu, ai vazut vreodata un sistem de camere de supraveghere macar? E ca n calculator cu hardisk, conectat la camera.
Adica, scuze graba, se conecteaza la calculator, dar are hardiskul propriu. Si pe tv merge daca are mufa de USB, acum depinde si de sistem.