|

Salut! Mi-am cumparat o pereche de casti cu microfon. Ele au doua cabluri (unul pentru casti si unul pentru microfon), dar in pachet este inclus si un adaptor. Le-am testat pe telefon unde merg perfect si microfonul la fel. Le-am testat si pe un alt laptop care are o singura mufa jack, unde la fel merg perfect inclusiv microfonul. De aici am tras concluzia ca adaptorul si castile sunt bune. La laptopul meu am tot o singura mufa jack. Doar ca aici apar probleme. In casti se aude bine, in schimb microfonul functioneaza foarte prost. In conversatii ma aud foarte incet sau chiar deloc. Am observat ca daca vorbesc normal nu ma aud, dar cand duc microfonul foarte aproape de gura si vorbesc mai tare e cam si cum s-ar activa microfonul. Si incep sa ma aud o scurta perioada chiar daca vorbesc normal (tot incet mai aud, dar fara sa "il activez" asa nu ma auzeam deloc ). Poate cineva sa ma ajute?

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca pe alt laptop castile cu microfon functioneaza normal, inseamna ca acestea sunt bune si problema e la laptopul tau.
Verifica setarile pentru microfon din Windows sau prin Managerul Audio (Realtek sau denumirea driverului audio).
De asemenea, trebuie sa verifici setarile audio din aplicatia cu care folosesti microfonul. Daca volumul acestuia este dat la nivel inferior, e normal sa te auzi numai cand ridici vocea.

| explică (pentru dannyel86):

Am umblat prin toate setarile si am dat volumul la maxin peste tot. Dar tot la fel ma aud.