| valiflorin1234 a întrebat:

Salut! Mi-am cumpărat recent un laptop, iar atunci când mi-am instalat Windows-ul îmi cere să instalez și driverele. Când introduc USB-ul cu driverele spune că nu există niciun driver. Care ar putea fi problema?

10 răspunsuri:
| slayer09 a răspuns:

Ce model de laptop ti-ai luat si ce windows ti-ai instalat? Iar USB-ul asta este USB-ul ce a venit cu laptopul, cu drivere?

| valiflorin1234 explică (pentru slayer09):

Modelul este un Asus x509ua căruia am vrut să îi instalez Windows 10 de pe un USB făcut de mine, până în momentul în care mi-am dat seama că nu are driverele necesare, așa că am luat alt usb pe care le-am instalat, exact pentru modelul ăsta, dar tot nu le citește.

| slayer09 a răspuns (pentru valiflorin1234):

E vorba de momentul acela in care trebuie sa faci partiiile la instalarea windowsului 10? Adica ajungi la un moment dat in care iti cere sa alegi Hdd-ul pe care vrei sa instelaezi windowsul, dar apare gol si iti zice ca nu gaseste niciun driver pe hdd?

| relian a răspuns (pentru valiflorin1234):

Daca ai un computer la indemana, ai si stikul ala USB, intri la www.microsoft.com si cauti download wind 10. iso
O sa gasesti undeva ce sa faci, ce sa alegi, pe ce vrei sa pui aqcel wind.
Tu alegi USB, atunci bagi stiku ala in computer, o sa iti zica sa dowunloadezi update-uri dai acolo, o sa iti faca Microsoft stikul ala bootable si iti va instala pe el wind 10 ce suporta acel calculator.

Dupa nu o sa mai ai probleme, nu stiu la ce drivere te referi, driverele unui laptop, PC se pot instala si dupa ce instalezi wind.
Te duci la fabricantul acelui laptop si instalezi de acolo driverele ce trebuiesc.
Dar asta dupa ce instalezi wind.
In cazul tau trebuie sa stii laptopul ala ce wind suporta pe 32 sau 64 bit, sa stii ce sa alegi, asta daca folosesti un alt calculator sa faci acel stik USB bootable.

| slayer09 a răspuns:

Intra aici: https://www.intel.com/......forms.html da click pe ultimul butonas albastru ala cu VMD, dezarziveaza fisierele, si toate fisierele alea pune-le pe un stick, iar cand iti apare fereastra aia de zice sa iti alegi unde vrei sa instalezi windowsul, da-i la browse, si selecteaza stick-ul cu fisierele alea, si ar trebui sa iti instaleze driverele pentru SSD si sa poti instala Windowsul.

| flixbuster a răspuns:

Cel mai simplu dupa ce instalezi Windows 10 e sa il conectezi la Internet si sa il lasi cca. 30 minute - isi va descarca si instala singur toate driverele necesare. Daca nu are driver de placa de retea (cu fir sau fara fir, in functie de cum il conectezi la Internet) vezi mai jos.

Daca ai nevoie de driver de placa de retea sau nu gaseste tot ce sau cum trebuie pe Internet singur prin Windows Update, locul corect de descarcat driverele de la producator pentru X509UA este acesta:

https://www.asus.com/......_Download/

De acolo se descarca o serie de fisiere EXE ce trebuiesc executate unul cate unul (ideal in secventa corecta) - cel mai bine este mai intai sa le copiezi de pe stick USB pe HDD/SSD - daca zici ca le aduci pe pe alt PC.

In nici un caz nu are Windows cum sa citeasca direct driverele impachetate in fisierele EXE.

Daca nu poti citi continutul de pe stick USB atunci ai o problema cu stick-ul.

Daca nu recunoaste stick-ul USB atunci e posibil sa ai o problema cu porturile USB.

| king5151 a răspuns (pentru flixbuster):

A spus ca nu are driverele, cum sa intre pe internet?

| flixbuster a răspuns (pentru king5151):

Din pacate post-ul original e destul de vag. Eu nu am vazut Windows "sa ceara" drivere.

De asemenea, este posibil sa aiba driver de placa de retea dar sa nu aiba multe altele.

E ceva foarte frecvent pe acest site sa nu fie descrisa problema corect/complet astfel incat sa primeasca un raspuns la obiect.

| flixbuster a răspuns (pentru king5151):

Si oricum i-am spus ca daca nu are drivere de retea trebuie sa le ia de pe alt PC si sa le puna pe stickwinking

| king5151 a răspuns:

Mai bine intri pe telefon si descarci driver-ul pentru internet. Dupa ce l-ai descarcat il bagi in PC prin USB, apoi poti sa-ti descarci si celelate drivere mai usor. Eu asa am facut mereu.