| SpecterEV a întrebat:

Nu stiu daca sa imi cumpar toate componentele pentru un PC de gaming din Ro de black friday sau din Hong Kong, in iarna. Am nevoie de niste sfaturi pentru ca, cineva mi-a zis ca desi le cumpar de black friday, tot costa mai mult ca in Hong Kong, vorbind doar de piese originale.Momentan am 4700 lei, si cineva mi-a zis ca, in Hong Kong, cu banii astia, acolo cumperi unu de 6000 lei ( piese originale de la magazine autorizate). Stiu ca acolo sunt mai ieftine chiar si cele originale dar, chiar sa fie diferenta de 1300 lei? Va rog sa imi spune-ti ce credeti voi, si sa imi da-ti niste sfaturi. Dau funda pentru cel mai bun raspuns!

10 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Ce e povestea asta cu "piese originale" ma rog? Daca imi gasesti tu procesoare sau harduri/placi video/memorii contrafacute, ti le cumpar eu pe alea originale! Depinde ce si de unde cumperi. La SSD-uri de exemplu, in 2012 cind mi-am luat eu, am iesit cu vreo 35-40% mai ieftin de pe amazon.co.uk decit la noi. Acum de curind am luat sursa si carcasa, ieseam mai scump de pe amazon sau de oriunde din alta parte de afara. Cu 4700 RON poti sa iti faci un sistem de cursa lunga cu hardware de calitate (mare grija la sursa si neaparat un UPS, chiar daca mai sacrifici pe la procesor/carcasa). Acuma nah, depinde cit vrei sa il tii. Eu de exemplu am sursa Seasonic fanless cu 7 ani garantie care a costat juma' din cit dau altii pe un calculator intreg, insa e certificata 80+ Platinum si stau calm ca din partea aia nu o sa am probleme vreodata.

| doctorandus a răspuns:

Si daca te pun aia de la vama sa platesti in plus, ti-ar place?

| SpecterEV explică (pentru doctorandus):

Merg cu avionul.nu platesc taxa de transport. dar sunt mai ieftine sau nu ca la noi!?

| mihai69 a răspuns:

Chiar dacă e posibil să aibă amicul dreptate, cu vama și cu transportul plătite, s-ar putea să le iei mai scump de acolo decât de aici.

| Gabitzu246 a răspuns:

Nu stiu ce sa spun, cred ca o posibila problema ar fi cu garantia. Oricum cu 4700 lei faci un PC foarte performant I7+16 GB+GTX 9**, sau 7**

| DjSheepyOfficial a răspuns:

Parerea mea cumparati de aici piesele alea pana ajung aici s-ar putea sa ajunga deja stricate si ar fi cam greu cu garantia parerea mea ia-ti din ro si te vei incadra in bani

| SpecterEV explică (pentru DjSheepyOfficial):

Nu ati inteles! Eu merg in Hong Kong in iarna. Cumpar toate piesele direct din magazin. Problema era ca nu stiu daca se merita sau nu sa le iau de acolo.

| DjSheepyOfficial a răspuns (pentru SpecterEV):

Aaaaa am inteles. Parerea mea nu deoarece daca o sa ia probleme cu ele va trebui sa mergi cu ele acolo

| SpecterEV explică (pentru DjSheepyOfficial):

Dar ca pret cum sunt? Sunt mai ieftine ca la noi cand e black friday? Si piesele au garantie internationala, deci nu e o problema. Dar, ma intereseaza pretul lor acolo ca daca, e cu 15-20% mai ieftin ca la noi, se merita.

| TheOne007 a răspuns:

Poate calculatorul este refacut, nu are garantie, calitatea difera, tva, pret curier (in hong kong sunt produse asa ca ei nu mai platesc chestia aia), taxe vamale, etc.