| MmoooTtttt a întrebat:

Salut, până la sfârșit de an as dori să-mi achiziționez un PC de gaming/streaming și am câteva întrebări:
•Cam ce diferente ar fi intre r5 3600, r7 2700 și un i5 din generația a 9. Știu ca in majoritatea cazurilor Intelul este mai mult pentru gaming și Ryzen pentru streaming dar as vrea sa știu cat de mari sunt diferențele și dacă merita un ban in plus. Tin sa menționez că nu vreau sa fac OC.
-Care ar fi cele mai ieftine placi de baza pentru acele procesoare de la ryzen? Fără să necesite update de bios și dacă sunt bune coolerele incluse ale acestora.
•Ce părere aveți despre variantele custom de la rx 5700 xt. Mi-ați recomanda alta placa video până în acea suma?
•Ar fi potrivită o sursa de 650W pentru cele de mai sus?
•M-am uitat la preturi și m-am gândit că ar fi mai bine să aștept până de Black Friday, Cyber Monday și reducerile de Craciun. In care dintre aceste perioade credeți ca ar fi mai bine să cumpăr.(normal că dacă nu îmi convine o reducere/un preț o sa mai astept). Știu că există și situații când unele reduceri sunt fake, dar o sa am grija, mai ales că verific preturile in ultimul timp la mai multe produse.
•Siteurile de pe care as vrea să cumpăr ar fi PC garage, eMag, Altex și Amazon, dar m-am uitat pe compari.ro și am văzut că unele site-uri au preturi mai mici ca cele de mai sus, dar nu cunosc aproape niciunul,. dacă ați cumpărat sau ați auzit ceva despre aceste site-uri îmi puteți da o părere?
•Puteti să-mi recomandați o pasta buna dar sa nu fie prea scumpă.
•Carcasa as vrea sa fie un z9 white/black, mi-ați recomanda alta până în 320 de Ron?
•N-are legătură cu Pc-ul dar aveți vreo idee pe unde as putea sa găsesc o plasa din aceea care se "pune" sub birou, pentru a tine cablurile? Din ce material îmi recomandați sa fie aceasta?
•Daca vreau să-mi iau o banda LED de 1m~, cat ar consuma aceasta?

Sper că mă puteți ajuta macar cu o parte din întrebări. V-aș fi foarte recunoscător. Dau funda celui mai bun ajutor.
O seara buna.

2 răspunsuri:
| Vladut2000L a răspuns:

Ryzen clar acel ryzen 7 2700 este peste Intel deoarece vrei sa faci si stream tot pe acel calculator Placa de baza ASRock B450 PRO4 ca procesorul trebuie sa aiba frecvente ram de 2933 mgz si erau si la 260 de lei dar trebuia tu sa le faci oc la rami mai bine asa iei niste rami la 2933 mgz dar sa fie dual channel si iei kit de 16 gb 2 x 8 gb (nu iti ajung 8 pentru gaming si striming) placa video nu o sa mearga pe placa asta de am zis eu de ea dorece suporta doar pci expres 4.0 si asta a mea suporta doar 3.0 iei un 1070 sau daca nu schimbi placa de baza cu una care suport de 4.0 cea mai ieftina e GIGABYTE X570 GAMING X si la surse un Seasonic S12II-620 Bronze 620W ar fi ok daca vrei doar certificare 80+ bronze care din 620W ar veni cam 580 sau 570 W sau un Segotep GP900G 800W, 80 PLUS GOLD este full modulara carcasa e ok chiar super ok o banda led chiar nu stiu cat consuma mai mult de 10w sau 15w nu cred ca consuma.

| Dita_Madalin_1996 a răspuns:

Daca ai nevoie de ajutor si sfaturi despre pc gaming iti recomand sa intri pe www.youtube.com/madutztube un subscribe si in comentarii ai contactele mele de privat si te pot ajuta, am cumparat de 2 saptamani pc gaming si iti pot recomanda ceva in functie de buget...