|

Salut, revin cu o problema dupa mult timp happyDeci problema mea ar fi cam asa:

Am un pc ce-i drept nu e cine stie ce dar cat de cat acolo.

specs:

GT 730 2Gb 128Bits

8GB ram ddr4

i3 6098P 3. 60Ghz

HDD 1TB

Windows 8.1

Probllema Care e?

Ma jucam intr-o seara si dintr-o data mi s-a stins monitorul desi unitiatea nu.

Apoi am realizat ca placa mea video a cam luat-o pe aratura cu temperatura.Am incercat cat m-a dus cap ul sa o readuc Iam Schimbat pasta termoconductoare, Am desfacut-o am curatat-o uitati aici o poza: https://imgur.com/a/E1YsTGL

Eu oricum strang bani de alta.

Daca stiti de la ce ar putea fi va astept cu un raspuns.

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

In primul rand temperatura placii video (GPU) trebuie sa fie una constanta si DECENTA.Cand spun decenta asta inseamna ca nu trebuie sa depaseasca 65 grade.Depinde de la procesor la procesor, spre exemplu AMD-ul are in medie 50-65 full load (daca are racire buna desigur), iar Intelul este mult mai scazut la temperaturi dar diferenta nu este mare, undeva la 5-10 grade maxim.
Si eu sunt patita cu erori de-astea ca ale tale in ultimul timp. Uneori se intampla ca load-ul sa fie prea mare si ajunge la un moment in care da cu virgula sa zic asa, fapt care face ca unitatea sa se inchida. Temperatura este de asemenea o problema.Asigura-te ca ai o aerisire corespunzatoare, o sursa buna [ nu ai precizat-o ]. Daca ai o sursa cumparata de la piata cu 50 lei sau o sursa stock care vine odata cu carcasa atunci am cam lamurit problema.Eu sunt sigura ca "ti-o ia pe aratura" atunci cand te joci, atunci cand placa video este suprasolicitata.
Cumpara-ti o sursa de 500 W, iti este de ajuns deoarece nu reprezinta un voltaj mai mare configuratia ta.Asigura-te ca ai ventilatoare, ca il stergi de praf regulat (o data la 2 luni macar) si totodata asigura-te ca ai tabla de la carcasa pusa, si nu desfacuta deoarece intra praful si faci mai mult rau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ALIENIST):

PS: totodata poti sa iti optimizezi jocurile direct din Nvidia [ ai tu programul ala, stii tu ] si ti le optimizeaza in functie de gameplay si tot.
fixeaza-ti cablurile in spatele monitorului si verirfica tot sa fii sigur ca nu se misca ceva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru ALIENIST):

Cooler ul nu se mai tureaza bine. de unde pot achizitiona unul? asta e fix modelul pe care eu il detin: https://imgur.com/a/G4w6Vyw

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Sa Mai Adaug Eu Cand Intru Intr-un Joc Placa Creste Pana La 105C si se opreste.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut! In cele mai multe cazuri sursa este de vina.Placa video are ventilator sau doar radiator? Sursa in sine nu e responsabila de temperatura inalta a placii video. Vezi poate ai probleme cu ventilatia...Deschide carcasa si las-o asa! Si timp de o ora joaca un joc solicitant! Si vezi cu se comporta. Daca temperatura scade considerabil mai pune un cooler in carcasa... care sa bage aer si fa sleeving la cabluri! Leaga-le si du-le in spatele placii de baza astfel incat sa fie un spatiu cat mai mare! Multi monteaza placa video si dedesubt placa de retea in slotul imediat urmator. Caldura nu mai are unde sa se disipe si de aici probleme. Bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru IoanWild):

Da, are cooler numai ca astia de la care am cumparat pc ul nu au facut wire management.
sursa este un ATX 250W posibil sa isi fi pierdut din wati oricum nu avea ea asa multi adica nu cred ca ea avea 250W realii. O sa incerc si asta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru TeRogLasama):

250W e foarte slab... Nu este asta problema ta dar oricum 250W pentru jocuri este extrem de putin. Macar 400. Incearca sa misti oleaca cablurile din jurul ventilatoarelor, poate merge mai bine. Daca nu, atunci instaleaza Afterburner si pune la 100% ventilatoarele. Ca sa vezi daca face vreo diferenta, pune la 10% si asculta cu atentie daca sunetul creste, daca creste cand dai la 100%, atunci ventilatorul merge.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut,vezi ca la unele pc-uri, poti regla viteza la cooler/placa grafica din bios, asigurate ca merge coolerul sau schimba-l cu altul ca sunt ieftine si usor de schimbat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru cris914):

Da stiu folosesc MSI after burner si il dau la 100

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează